Začala letošní Tourist Trophy Isle of Man

Na Ostrově Man dnes měla začít superbikovým závodem letošní Tourist Trophy, pro silný déšť a hustou mlhu se však superbikový závod nekonal.

Na dnešní den byl naplánovaný start týdenního závodního šílenství nazvaného již desítky let Tourist Trophy Isle of Man. Špatné počasí však nedovolilo start prvního závodu, kterým měl být závod nejsilnějších superbiků. Déšť a silný vítr nepustil dnes v doprovodu husté mlhy na trať nikoho z jezdců solo kubatur a tak se pozornost soustředila na první ze dvou závodů kategorie sidecare, který byl odstartován v pokročilém odpoledni.
Závod sidecar byl odstartován v 18:00 a tak jeho cíl byl za doprovodu dlouhých stínů od zapadajícího slunce. Z vítězství se radovala domácí posádka Nick Crowe a Darren Hope, která absolvovala tři kola v čase 1 hodina 1:49,3 minuty. Znamená to, že cílem projela tato posádka ve vynikajícím průměru 109,85 mph. Na druhém místě se umístila posádka Steve Norbury a Andy Smith, která na vítěze ztratila 2,3 sekundy. Jako třetí projeli cílem John Holden a Jamie Winn.
Závod měl svou stinnou stránku v podobě těžké havárie posádka Les Harah - Paul Sanderson. Zatímco spolujezdec utrpěl četné pohmožděniny, pilot sidecaru putoval do nemocnice s několika frakturami.
Závod třídy Superbike byl přeložen na zítřek, tj. na neděli. Znamená to, že se netradičně pojede bez jednodenní přestávky, která vždy na Manu následovala po každém závodním dnu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist