Youichi Ui místo Fabrizia

Japonský jezdec Youichi Ui nastoupí v Motegi namísto Michele Fabrizia do závodu MotoGP.
AKTUALIZOVÁNO

Poté, co se Michel Fabrizio rozhodl opustit tým WCM a vyzkoušet své štěstí u konkurenční Aprilie, našel manažer týmu Peter Clifford náhradu za Fabrizia v podobě japonského jezdce Youichi Uie, který byl nedávno vyhozen z týmu Abruzzo Racing. Svou premiéru na čtyřtaktním motocyklu třídy MotoGP si Ui odbudu v domácím prostředí, když na modrém motocyklu Harris WCM nastoupí ke Camel Grand Prix of Japan.
"Je to pro mne neuvěřitelná příležitost a vše co mohu udělat je říci velké díky Peteru Cliffordovi a celému zbytku jeho týmu," prohlásil maličký Youichi Ui, který při prvním posazení na motocykl Harris WCM nedosáhl ani nohami na zem. "Je pravda, že jsem ještě nikdy nejel na čtyřtaktu, ale dám vše do adaptace na tento motocykl. Můj cíl je dostat se pod kvalifikační limit 107% a pokud se mi to podaří, tak chci dokončit závod. Pokusil jsem se posadit na motocykl a moje nohy ani nedosáhly na zem, to by mohl být problém. Nicméně toto byl těžký rok a proto by bylo hezké skončit ho pozitivní cestou."
Jelikoz dosavadni zamestnavatel a sef tymy WCM, Peter Clifford nemohl italskemu pilotovi Michelu Fabriziovi garantovat z financnich duvodu vsechny ctyri zamorske zavody, tak se rozhodl mlady Ital dobrovolne ukoncit letosni sezonu v kubature MotoGP. Nezustal vsak dlouho nezamestnany, pojede v mistrovstvi sveta supersportu Hondu CBR 600 misto sveho v Assenu zraneneho krajana Alessia Corradiho a to uz v Imole a potom i v Magny Cours ve Francii.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist