Yanagawa bude startovat v Suzuce

Japonský testovací jezdec továrny Kawasaki obdržel divokou kartu na zahajovací závod letošní sezóny MotoGP.

Japonský jezdec Akira Yanagawa přijal roli vývojového jezdce v ranné době vývoje motocyklu Kawasaki Ninja ZX-RR, v době kdy továrna Kawasaki vyhlásila svůj návrat na okruhy Grand Prix, tedy v lednu 2002. Ke konci sezóny 2002 pak při Gauloises Pacific Grand Prix of Motegi jsme viděli Akiru Yanagawu a zelený čtyřtaktní stroj Kawasaki poprvé. Dobrodružství nejen pro Yanagawu skončilo po pádu v sedmém kole závodu. Továrna Kawasaki poté pokračovala ve své cestě intenzivním programem až do finálového závodu ve Valencii s australským jezdcem Andrew Pittem, který také po dvaceti letech zaznamenal pro továrnu Kawasaki první světové body.
Yanagawa si svůj pád dobře pamatuje a dnes na něj s úsměvem vzpomíná. "Sledoval jsem závod v nemocnici, ve skutečnosti stále trpím touto havárii v Motegi. Potřebuji ještě více času než budu zcela zdráv, lékaři mi řekli abych znovu nepadal dokud se úplně nevyléčím", říká pilot jenž se vrátil po testech v Catalunyi zpět do své rodné vlasti, ale již tento víkend znovu testoval v malajsijském Johoru. Yanagawa následně potvrdil již známou věc, že prozatím se týmu manažera Eckla nedaří tolik kolik by si přáli. "Stále se nám nepodařilo dosáhnout časy jaké bychom si představovali, ale prozatím jsme stále ve stádiu testování. Ještě potřebujeme trochu času", říká japonský jezdec a zdůrazňuje svou úlohu v týmu Fuchs Kawasaki Racing když říká, že oficiální jezdci by měli jezdit do desátého místa v závodech Grand Prix a on jako testovací jezdec musí pracovat na přípravě materiálu tak aby se to těmto oficiálním jezdcům dařilo splnit.
Akira Yanagawa také obdržel divokou kartu na zahajovací závod v japonské Suzuce a tak ho budeme moci opět vidět v plné akci. Doufejme, že tentokráte s lepším koncem jak pro něj, tak i pro továrnu Kawasaki. "Vloni jsem byl ze svého debutu v MotoGP na okruhu v Motegi velice zklamaný a tak doufám, že v Suzuce bude vše jiné."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist