Yamaha testuje v Montmelo

Tovární týmy japonské Yamaha se sešly na okruhu v Catalunyi aby opět pokračovali ve své přípravě na nadcházející sezónu MotoGP.

Továrna Yamaha a její týmy pokračovaly v zimní přípravě na letošní sezónu Moto Grand Prix. Své dostaveníčko si nyní daly poblíž španělské Barcelony na okruhu v Montmelo, který je znám pod svým jménem Catalunya. Všichni jezdci a jejich týmy zde chtějí především dohnat testovací manko, které vzniklo nepříznivými povětrnostními podmínkami při testováni na Jerezu a ve Valencii. Noční déšť sice zkrápěl španělský okruh, ale rychlé osychání asfaltu brzy umožnilo pětici jezdců Carlos Checa, Marco Melandri, Alex Barros, Olivier Jacque a Shinya Nakano vyjet na nových strojích YZR M1.
Největším smolařem dne byl domácí jezdec týmu Fortuna Yamaha Carlos Checa, který již po 21. odjetých kolech ošklivě havaroval ve druhé zatáčce okruhu. Po letu vzduchem těžce přistál na své ´dolní části´ a byl ihned odvezen do nemocnice, kde naštěstí nezjistili vážnější zranění a tak by se Carlos již zítra mohl opět vydat na zdolávání dalších kilometrů (dnešní nejlepší čas - 1:46,6). Jeho týmový kolega Marco Melandri mezitím vkládal jeden okruh za druhým a na konci dne jich měl na svém kontě rovných 52 s nejlepším časem 1:46,2 min. Pozorovatelé se především shodli na tom, že mladý Macio dobře zvládl brzdící manévr na konci dlouhé cílové rovinky, které je v Montmelo doslova pověstná.
Nejrychlejším jezdcem dne se stal brazilský pilot týmu Gauloises Yamaha Tech3 Alex Barros jenž během stejného počtu okruhů jako Melandri dokázal zajet čas 1:44,8 min. a tím doslova deklasovat ostatní jezdce. Barrosův týmový kolega Olivier Jacque byl naopak nejpomalejší ze všech jezdců (41 kol - 1:49,1), ale na jeho obranu nutno dodat, že tento francouzský jezdec nastoupil poprvé po svém pádu z deštěm zkrápěného Jerezu.
Třetí tým s továrním jezdcem je tým Luise d´Antína. Jeho pilot Shinya Nakano byl dnes nejpilnějším jezdcem, když absolvoval celkem 56 okruhů s výsledkem 1:46,1 min.
Testy Yamaha budou na okruhu Montmelo pokračovat i zítra.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist