Yamaha testovala ve Valencii

Další ze série testů proběhly na překrásném a přehledném okruhu ve Valencii. Tentokrát po okruhu "lítaly" motocykly Yamaha YZR M1.

Na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie absolvovaly tovární týmy Yamahy další ze svých testů před nadcházející sezónou. Na rozdíl od posledních dvou testů této továrny, které se odehrály na okruhu Jerez, jezdili její jezdci v celkem ideálních povětrnostních podmínkách.
Nejlépe ze všech jezdců dopadl brazilský pilot Alex Barros, který během soboty, neděle a pondělí dokázal stlačit svůj čas na jedno kolo až na hranici 1:32,8 minuty, což však bylo pouze o jednu desetinu rychleji, než dokázal zajet jedno kolo domácí jezdec Carlos Checa, který svůj čas zakončil na hranici 1:32,9. Carlose Checu však poslední den pronásledovaly problémy s jeho motorem a elektronikou motocyklu, pokud pak ještě připočteme havárii jenž potkala Checu již v sobotu, můžeme říci, že Carlos podal celkem vynikající výkon.
O další sekundu zpět zaostal za Checou japonský pilot Shinya Nakano se svým novým strojem týmu Luise d´Antína. Jeho výsledný čas pak tedy zněl 1:33,9 min. Problém s havárií hned při úvodním svezení řešil také italský novic továrny Yamaha Marco Melandri, který naštěstí stejně jako jeho týmový kolega Carlos Checa vyvázl bez sebemenšího zranění (alespoň podle zpráv z Valencie). Výsledný Melandriho čas zněl 1:34,7 min.
Pátý a tedy poslední tovární jezdec Yamahy, francouzský pilot Olivier Jacque, se těchto testů pro své zranění z Jerezu nezúčastnil. Další testování továrny Yamaha se již odehraje v rámci oficiálních IRTA testů na okruhu Jerez de la Frontera, které jsou na tento okruh naplánované na 21. – 23. února.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist