Yamaha Kurz do Mugella pro body

Tým Yamaha Kurz si do italského Mugella jede pro světové body, jistě nejen já jim je přeji.

Po testování na okruhu v Brně se chystá tým Yamaha Kurz s jezdci Naoki Matsudem a Jaroslavem Hulešem na další závod Grand Prix do italského Mugella. Samotné testování na Masarykově okruhu přineslo několik poznatků, ze kterých je zřejmě pro nás nejpodstatnější hledání a optimalizování výkonu Jardova stroje Yamaha TZ 250. “Jarda s Naokim si vyměnili stroje,“ sděluje do telefonu dnes již známou zprávu manažer týmu Josef Liška a ihned pokračuje: “Matsudo má s tímto motocyklem obrovské zkušenosti a tak jeho zjištění nám hodně pomůže. Vše co nalezl předal svým mechanikům, kteří se to budou nyní pokoušet zlepšit. Našli se problémy především mezi 10 000 – 12 000 ot/m. Vlastně problém je již od spodku,“ naznačuje pan Liška problémy, které v minulých závodech zapříčinili, že Jardův stroj patřil v maximálních rychlostech k nejpomalejším v celém startovním poli třídy 250 ccm.
Před týmem je náročný závod na okruhu kde je velmi důležitá maximální rychlost motocyklů. Dlouhá cílová rovinka strojům Yamaha nebude vyhovovat, ale v zatáčkovitých partiích by stroje ostatním mohli konkurovat. “Na tomto okruhu se nám nedařilo ani v loňském roce,“ pokračuje Josef Liška. “Zejména Aprilie jsou zde hodně rychlé a tak uvidíme jak se nám bude proti nim dařit.“
Zatímco Jarda Huleš v Le Mans dosáhl již třetího šestnáctého místa v řadě, Naoki Matsudo skvělým výkonem dotáhl jezdce před sebou, se kterými se následně snažil bojovat dokonce o pódiové umístnění. “Do Mugella jedeme s tým, aby Matsudo dokončil závod do desátého místa a Jarda konečně bodoval,“ prozrazuje cíle týmu Yamaha Kurz manažer Josef Liška.
Nám nyní nezbývá, než popřát týmu v němž jezdí náš nejúspěšnější jezdec posledních let, aby konečně prolomil smůlu v případě Jardy Huleše a aby jim vyšli jejich záměry nejen do nejbližšího závodu.
Závěrem mi dovolte připomenout loňské umístnění jezdců tohoto týmu. Naoki Matsudo dokončil závod třídy 250 ccm na 14. místě a připsal si tak dva body, Jaroslav Huleš startoval tehdy ještě ve třídě 125 ccm, ale porucha jeho Aprilie ho zastavila prakticky ještě na startu závodu.
Do letošního závodu tedy - hodně štěstí!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist