Xaus a Hodgson ve výhodě

Ruben Xaus a Neil Hodgson mají při Grand Prix Qataru malou výhodu - ostatní jezdci se musí stejně jako oni dva učit novému okruhu.

Doposud jezdili jezdci týmu D´Antín MotoGP k závodů Grand Prix v pozicích, kdy jejich soupeři znali okruhy, zatímco Neil Hodgson a Ruben Xaus nikoliv. Nyní přichází zcela odlišná situace, která by měla být pro oba jezdce týmu Luise D´Antína výhodou. Okruh Losail nezná nikdo ze současného jezdeckého pole MotoGP. Pro španělský tým je cesta na Střední Východ jakousi cestou k další domácí Grand Prix, vždyť právě okruh Losail International Circuit je jedním z významných sponzorů týmu D´Antín MotoGP.
“Doposud žádný z nás nejezdil na okruhu Losail,“ říká Neil Hodgson, osmý jezdec posledního závodu MotoGP. “Na začátku roku jsem měl možnost navštívit stavbu okruhu a ačkoliv jsem tam byl pouze jeden den, měl jsem z okruhu dobrý pocit. Trochu mi to připomíná Valencii a ačkoliv se zdá být ten okruh dost rychlý, je stejně dost klikatý. Myslím si, že bude potřeba dobré nastavení s dobrou přilnavostí, která bude potřeba do technických sekci. Celé to místo vypadá nádherně, viděl jsem při stavbě profesionální přístup. Návštěva pouhý den není mnoho, ale město Doha vypadalo také dobře. Myslím si, že všichni si tento víkend užijeme.“
Zatímco Hodgson navštívil okruh během zimních měsíců, Ruben Xaus ještě okruh, jenž sponzoruje jeho tým, neviděl. Španělský jezdec je však velmi potěšený skutečností, že v případě znalosti okruhu si budou nyní všichni jezdci rovni.
“Miluji poznávat nová místa a nemohu se dočkat až se dostanu do Doha,“ říkal Ruben Xaus. “Celý rok máme na naši výstroji logo tohoto okruhu, tak se tam velmi těším. Je to pro všechny nový okruh, což znamená, že přinejmenším v jedné oblasti jsme si nyní všichni rovni. Srovnává mě to s ostatními jezdci. Okruh vypadá docela klikatý, také vím, že bude dost horké počasí. To je něco, s čím se musí počítat. Skutečnost, že okruh je vedle pouště vás nutí myslet, že okruh nebude mít dokonalou přilnavost, ale myslím, že se všichni pokusí toto vyřešit. Nyní musíme myslet na dokonale nastavený motocykl, který mi pomůže hájit naše barvy v dobrém závodě.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist