WSS Valencia - 1. kvalifikace

Ve Valencii zahájili kvalifikaci stroje třídy Supersport. Vítězem první kvalifikace se stal japonec Fujiwara na stroji Suzuki GSX-R600.

Na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie začala letošní sezóna světových čtyřtaktů. Po sérii volných tréninků (při kterých ve třídě evropských Stocksportů zajel Matěj Smrž 20. místo a Tomáš Mikšovský 23. místo) jako první vyjeli ke své kvalifikaci jezdci třídy World Supersport.
Kvalifikaci této třídy dlouho vedl Chris Vermeulen z týmu Ten Kate, ale v samém závěru kvalifikace se před něho dostal japonský tovární jezdec týmu Alstare Suzuki Katsuaki Fujiwara, který si již až do konce kvalifikace pohlídal s časem 1:37,687 první pozici a tím i provizorní Pole Position. Jako druhý skončil již zmíněný Chris Vermeulen (1:37,839) před svým týmovým kolegou Karl Meggeridgem (1:37,927). První řadu by poté s časem 1:37,940 uzavřel rakouský pilot Robert Ulm.
Druhá řada by byla vytvořená z německého pilota Jörga Teucherta, Gianlucu Nannelliho z Itálie a duem továrních jezdců Kawasaki Pere Ribou a Fabienem Foretem. Do třetí řady by se po úvodní kvalifikaci postavili Christian Kellner, Werner Daemen, Christophe Cogan a Iain MacPherson. Šestnáctku nejlepších by ve čtvrté řadě uzavřeli Alessio Corradi, nováčci Simone Sanna a Michael Schulten společně s Brocem Parkesem.
Ze zajímavých jmen vyberme ještě sedmnáctého Gianluigi Scalviniho, osmnáctého Jürgena vd Goorbergha, dvacátého Turka Kenana Sofuoglu, zajímavé to postavy a posledního klasifikovaného jezdce, bývalého Mistra Světa Supermoto Thierry vd Bosche.
Za zajímavost také považuji fakt, že druhý jezdec továrny Suzuki, francouzský pilot Stéphane Chambon, nevyjel během volného tréninku ani během první kvalifikace k jedinému měřenému kolu - že by zranění???
Kvalifikace pokračuje zítra odpoledne svým druhým kolem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist