WSS Phillip Island - 1. kvalifikace

Domácí Chris Vermeulen vítězí v první kvalifikaci na druhý závod letošní sezóny třídy World Superbike.

Celkem bez větších překvapení skončilo obsazení místa vítěze v první kvalifikaci na závod World Supersport, když dokázal zvítězit domácí jezdec Chis Vermeulen (1:36,161) před druhým Katsuaki Fujiwarou (1:36,531) na továrním stroji Suzuki GSX-R600 (Vermeulen na CBR 600RR). Znalost okruhu a jeho velkou oblibu dokázal ve třetí místo proměnit holandský pilot Jürgen vd Goorbergh (1:36,843) na továrním stroji Yamaha YZF R6. Čtvrtou pozici prozatímně vybojoval francouzský Mistr Světa Fabien Foret (1:36,859), který tak uzavřel účet továrních strojů v první řadě tak, že každá továrna má v této řadě jeden motocykl. (stejně jako ve druhé řadě).
Prozatímní druhou řadu vytvoří německý jezdec Christian Kellner (Yamaha), Pere Riba (Kawasaki) ze Španělska, Brit Iain MacPherson (Honda) a Stéphane Chambon (Suzuki) z Francie. Třetí řada pak je tvořená z domácích jezdců Parkese a Curtaina, německého jezdce Taucherta a rakouského pilota Roberta Ulma. Čtvrtá řada poté ze Sanny, Corradiho, Nannelliho a Thierry vd Bosche.
Zklamaný je jistě po prvním dnu domácí Karl Muggeridge, který hned na začátku kvalifikace havaroval na výjezdu ze zatáčky MG a nakonec skončil až na 21. místě. Ovšem ještě více musí být zklamaný francouzský pilot Christophe Cogan, který havaroval dokonce dvakrát a to během pouhých osmy kol jenž absolvoval. Nakonec pro Cogana je prozatím do nedělního závodu vystaven stop, protože nedokázal splnit kvalifikační limit 107% času výtěze.
Stejně jako v případě Superbiků pokračuje kvalifikace dnes v noci našeho času.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist