WSS Oschersleben - závod

Chris Vermeulen vítězí v dalším závodě a upevňuje si tak své vedení v celkovém pořadí letošního světového šampionátu třídy Supersport.

Z vítězství v dalším závodě třídy World Supersport se radoval dosavadní vedoucí muž celkového pořadí Chris Vermeulen (42,51,384), který v úvodních kolech získal čtyřsekundový náskok, a který si následně udržoval až do cíle závodu. Jako druhý přijel do samotného cíle tovární jezdec Suzuki Stephane Chambon, který celý závod jezdil těsně před svým týmovým kolegou Katsuaki Fujiwarou. Japonský jezdec se tak musel spokojit s konečným třetím místem v tomto závodě.
Čtvrté místo a zisk třinácti světových bodů putují zásluhou Jürgena vd Goorbergha do Holandska. Pátou pozici nakonec získal australský jezdec Broc Parkes, který v úvodu závodu jako jediný stačil tempu vítězného Vermeulena, ale po jezdecké chybě následoval propad spojený s jeho předjetím několika jezdců.
Pere Riba s továrním strojem Kawasaki ZX-6RR skončil v tomto závodě na šestém místě a byl tedy radostnější než jeho týmový kolega Fabien Foret, který s poruchou stroje zajel do boxů hned v úvodních kolech závodu. Sedmá a osmá pozice patřila domácím jezdcům na továrních Yamahach, a to v pořadí Jörg Teuchert - Christian Kellner.Překvapení tréninku, francouzský jezdec Sebastien Charpentier skončil na devátém místě před desátým Gianlucou Nannellim.
Zbývající body si mezi sebe rozdělili jedenáctý Robert Ulm, dvanáctý Matthieu Lagrive, třináctý Dean Thomas, čtrnáctý Barry Veneman a patnáctý Karl Muggeridge, který po solidním začátku chyboval a propadl startovním polem až na konec druhé desítky jezdců.
V čele Mistrovství Světa je i nadále Chris Vermeulen (106 bodů), který opět zvýšil svůj bodový náskok na druhého jezdce v celkovém pořadí, kterým je nyní již o 38 bodů Katsuaki Fujiwara (68). Třetí pozice patří vd Goorberghovi (64) před čtvrtým Chambonem (62) a pátým Kellnerem (54).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist