WSBK Sugo - kvalifikace a Superpole

Na japonském okruhu Sugo proběhla dnes druhá kvalifikace na závody World Superbike a Supersport i superbikové Superpole.

World Superbike - 2. kvalifikace:
Ve druhé kvalifikaci, která se již jela za dobrých povětrnostních podmínek, dominoval lídr letošního šampionátu Neil Hodgson, který si tak vydobyl nejvýhodnější pozici pro odpolední Superpole. Na druhém místě se v kvalifikaci umístnil veterán Pierfrancesco Chili před třetím Régisem Laconim a čtvrtým domácím pilotem Atsushi Watanabem, který startuje s divokou kartou na stroji Suzuki GSX-R1000.
Všichni jezdci, kteří se kvalifikace zúčastnili se kvalifikovali do zítřejších závodů.
World Supersport - 2. kvalifikace:
Stejně jako v pátek za mokra, tak i za sobotního sucha kraloval ve třídě šestistovek domácí favorit Katsuaki Fujiwara (1:32,044) na továrním stroji Suzuki GSX-R600. Jako druhý se do zítřejšího závodu kvalifikoval Fujiwarův týmový kolega Stéphane Chambon (1:32,344), před třetím Christianem Kellnerem (1:32,823) a překvapivě třetím španělským jezdcem Pere Ribou (1:32,995) - že by Kawasaki konečně zabrala?
Do druhé řady se pro zítřejší start kvalifikovali domácí vycházející hvězda Tekkyu Kayo (předpokládám, že ho brzy uvidíme jako oficiálního jezdce Grand Prix), dvojice týmu Ten Kate v pořadí Karl Muggeridge - Chris Vermeulen a jako poslední se do druhé řady postaví Iain MacPherson. Třetí řadu poté vytvoří Parkes, vd Goorbergh, vd Bosch a Foret, čtvrtou řadu složí domácí Kiyonari, dále pak ostřílení Teuchert, Corradi a Daemen.
Závod této třídy vysílá TV Eurosport zítra brzy ráno v přímém přenosu.
World Superbike - Superpole:
Jako tradičně určilo pořadí na startovním roštu prvních čtyřech řad superbikové Superpole, tedy pouhé jedno měřené kolo. V tomto superpole zvládl situaci nejlépe Régis Laconi, který časem 1:30,064 získal překvapivě Pole Position pro zítřejší závody. Na druhém místě se umístnil veterán Pierfrancesco Chili jenž za Laconim zaostal o pouhých 0,02 sekundy. Třetí místo patří španělskému jezdci Gregorio Lavillovi (+0,432) a tedy i čtyřválcové Suzuki GSX-R1000 stejně jako čtvrté místo v první řadě, které obsadil domácí Atsushi Watanabe (+0,518)
Jako první bude ve druhé řadě stát vítěz kvalifikace Neil Hodgson, který nezvládl své superpolové kolo. Dále se do druhé řady postaví Chris Walker a James Toseland, které doplní Troy Corser. Třetí řadu vytvoří další domácí borec Hitoyasu Izutsu, Lucio Pedercini, Ivan Clementi a Ruben Xaus jenž tak potvrdil, že mu tento okruh moc nesvědčí. Do čtvrté řady se postaví Numata, Sanchini, Martin a Russo, který v superpole havaroval a nemá tak započtený čas.
Kompletní výsledky kvalifikací a superpole v sekci - VÝSLEDKY
Start do prvního závodu je zítra v 5:00 hod. našeho času a TV Eurosport vysílá oba závody v přímém přenosu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist