WSBK Sugo - 1. kvalifikace

Na těžkém okruhu Sugo absolvovali jezdci v deštivých podmínkách svou první kvalifikaci na závody světových Superbiků a Supersportů.

World Superbike:
Na japonském okruhu Sugo dnes absolvovali jezdci superbikového Mistrovství Světa svou první kvalifikaci na nedělní dva závody. Celá kvalifikace byla ovlivněná deštěm a silnou mlhou, která dokonce zapříčinila nejprve odkládání kvalifikace a nakonec i její zkrácení o devět minut. V těchto složitých podmínkách se nejlépe zorientoval britský jezdec Chris Walker jenž dokázal v první kvalifikaci zvítězit s časem 1:43,829 před francouzským jezdcem Régisem Laconim (+0,398), svým týmovým kolegou Jamesem Toselandem (+0,795) a italským veteránem Pierfrancesco Chilim (+1,306).
Druhou řadu by po první kvalifikaci vytvořili Gregorio Lavilla na čtyřválcové Suzuki GSX-R1000, nejlepší domácí pilot s divokou kartou Hitoyasu Izutsu ne vytrvalostní verzi Hondy VTR 1000 SPW, favorit letošního šampionátu Neil Hodgson a další "kartař" v podání továrního jezdce Suzuki Atsushi Watanabeho. Třetí řada by byla vytvořená z Borji, Nakamury, Martina a Numaty.
Deštivá kvalifikace měla několik smutných hrdinů a mnoho pádů. Dvakrát například spadli Ruben Xaus nebo James Haydon, který dokonce nebyl schopen zajet jediné měřené kolo. Neoslnil ani Haydonuv kolega Troy Bayliss jenž zajel pouze pět kol ovšem během, kterých se nedokázal kvalifikovat jako dalších šest jezdců což znamená, že pro nedělní závod splnilo kvalifikační limit 107% prozatím pouhých 16 jezdců.
World Supersport:
Katsuaki Fujiwara potvrdil názor o pozici velkého favorita na vítězství v Sugo tím, že se stal vítězem úvodní kvalifikace na závod třídy Supersport (1:44,832). Druhé místo patří také pořádající zemi, když se o něj překvapivě postaral Ryuichi Kiyonari startující na divokou kartu v týmu Dark Dog Honda BKM (+0,068). S větším odstupem byl třetí německý jezdec Jörg Teuchert (+1,902) a čtvrtý překvapivě francouzský jezdec Thierry vd Bosch (+2,117).
Do druhé řady by se poté postavili Stéphane Chambon, Broc Parkes, Christophe Cogan (třetí Francouz mezi první sedmičkou!) a domácí Tekkyu Kayo startující na tovární Yamaze YZF R6 v týmu Yamaha Belgarda. Třetí řadu by vytvořili MacPherson, Riba, Ulm a Cruciani
Kvalifikace pokračuje i zítra stejně jako superbikové Superpole.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist