WSBK Silverstone - neděle

Haga, Vermeulen, Foret a Alfonsi se redovali z vítězství v dnešních závodech. Několik zajímavých úspěchů získali i naši jezdci.

Superstock
V závodě evropského mistrovství třídy Superstock dlouho vedl Didier Van Keymeulen, nakonec však skončil po havárii. Z vítězství se tak radoval Lorenzo Alfonsi, který o 0,077 sekundy porazil svého týmového kolegu Gianlucu Vizziella. Třetí dokončil závod Ilario Dionisi, který na čtvrté místo odsunul Riccardo Chiarella a na páté Bernata Martineze.
Alex Martinez z týmu KL Intermoto CZECH Republic dokončil svůj první závod na motocyklu Kawasaki na devátém místě. Tomáš Mikšovský ze stejného týmu dovedl svou Hondu do cíle na vynikajícím 11. místě, což je pro mladého jezdce z Nymburku dalším vylepšením svého maxima.
Z dvojice jezdců týmu Akuna Racing viděl cíl opět pouze jeden, když Tomáš Holubec ukončil svou pouť po havárii. Přesto se Holubec v anglickém závodě dobře prezentoval, po dobrém startu se dokonce dostal až na 23. místo. Cíl tedy uviděl pouze Jiří Kadeřábek, který dokončil závod na 27. místě.
V celkovém pořadí nadále vede Vizziello (115), druhý je Alfonsi (99) a třetí dnes nebodující Van keymeulen (49). Alex Martinez (17) je na 14. místě a Tomáš Mikšovský (9) je na 21. místě.
Superbike - 1. závod
V závodě, v němž havarovali oba tovární jezdci Ducati, zvítězil Noriyuki Haga, který překonal dlouho vedoucího Chrise Vermeulena (+0,150) až v posledním kole. Na třetím místě dokončil závod Pier Francesco Chili (6,583). Čtvrté místo patřilo v dramatickém závodě Garry MyCoyovi, který dokázal na pro něj neznámém okruhu překonat pátého Leona Haslama a šestého Steve Martina doslova o několik desetin. Sedmý dokončil závod Troy Corser, osmý Marco Borciani a devátý Piergiorgio Bontempi. Desítku nejlepších poté završil Ivan Clementi.
Náš Jiří Mrkývka dokončil závod na výborném dvanáctém místě, když v posledním kole dokázal překonat Sergio Fuertese na loňském továrním motocyklu Suzuki.
Supersport
Bitva velké skupiny provázela závod šestistovek, který se stal nakonec kořistí Fabiena Foreta na továrním motocyklu Yamaha. Druhý dokončil závod Karl Muggeridge (0,043), třetí byl Broc Parkes (0,303), který startuje stejně jako jeho krajan Muggeridge na motocyklu Honda. Čtvrté místo získal Lorenzo Lanzi, jenž vodí naopak tovární stroj Ducati. Páté místo patřilo Kevinu Curtainovi, který na šesté odsunul Jürgena vd Goorbergha. Sedmý skončil Pere Riba, osmý Sebastian Charpentier, devátý Alessio Corradi a desátý Stéphane Chambon.
V celkovém pořadí vede Muggeridge (107) před vd Goorberghem (92) a Broc Parkesem (69).
Superbike - 2. závod
Chris Vermeulen vrátil Hagovi porážku z prvního závodu a zaslouženě zvítězil ve druhém závodě třídy Superbike. Na druhém místě dokončil závod právě Noriyuki Haga, který na Australana ztratil pouhých 0,228 sekundy. Třetí místo obsadil Régis Laconi (+6,155), který zpočátku závodu svedl několik soubojů s dvojicí jezdců, která mu ve druhé polovině závodu poodjela.
Na čtvrtém místě dokončil závod domácí Leon Haslam, pátý byl James Toseland, šestý Steve Martin, sedmý "kartař" James Ellison a osmý Garry McCoy. Desítku uzavřeli Troy Corser a Ivan Clementi.
Náš Jiří Mrkývka dokončil závod, v němž během první poloviny bojoval s dvojicí Fuertes-Nowland, na šestnáctém místě.
V celkovém pořadí nyní vede Régis Laconi (171), který má na druhého Jamese Toselanda (168) náskok pouhých tří bodů. Ze třetího místa sleduje souboj továrních jezdců Ducati Japonec Noriyuki Haga (139), na kterého doráží Chris Vermeulen (137). Pátý je Frankie Chili (129), který přišel ve druhé jízdě o body vinou havárie. Náš Jiří Mrkývka je na 20. místě, když na jeho kontě je nyní 13 bodů.
Šampionát WSBK nyní pokračuje prakticky za měsíc, kdy je na programu 11. Července podnik v americké Laguna Sece

VÝSLEDKY třídy Superbike.
VÝSLEDKY třídy Supersport.
VÝSLEDKY třídy Superstock.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist