WSBK Silverstone

Neil Hodgson a Chris Vermeulen opět nenašli své přemožitele, Tomáš Mikšovský na body i přes solidní výkon nedosáhl.

World Superbike – 1. závod:
Na pozměněném okruhu Silverstone pokračoval svým šestým kolem superbikový šampionát World Superbike. Z vítězství v prvním závodě se opět radoval domácí Neil Hodgson (38:24,187), který tak zaokrouhlil své letošní první místa na rovných deset, když ho jako jediný dokázal v posledním závodě porazit James Toseland. Včera tomu tak nebylo a mladý Toseland si dojel pro druhé místo (0,440) před třetím Rubenem Xausem (0,599).
Čtvrtý skončil v tomto závodě framcouzský jezdec Régis Laconi před pátým Yukio Kagayamou, který startoval coby jezdec britského mistrovství s divokou kartou. Šesté místo putuje na konto Kagayamova týmového kolegy z Rizla Suzuki – Johnu Reynoldsovi. Sedmou pozici v těžké konkurenci vybojoval Pierfrancesco Chili před osmým Michaellem Rutterem a devátým Chrisem Walkerem. Desítku nejlepších uzavřel Marco Borciani.
Jedenácté místo putuje zásluhou Lucia Pederciniho do Itálie stejně jako dvanácté zásluhou Giovani Busseie, který v tomto šampionátu dle některých zpráv startoval o tomto víkendu jako oficiální jezdec naposledy, protože pro něj má být připravená smlouva do továrního týmu Ducati pro Severní Ameriku. Bussei by tak mohl nahradit nespokojeného Anthony Goberta v šampionátu AMA Superbike.
Na zbývajících místech dojeli v prvním závodě opět italští jezdci, když třináctý byl Mauro Sanchini před čtrnáctým Ivanem Clementim a patnáctým Nello Russem.
World Superbike – 2. závod:
Kralování Neila Hodgsona pokračovalo i ve druhém závodě, který se stal jeho kořistí za 38:13,944 minuty. Po tuhém boji dokončil závod na druhé pozici španělský jezdec Gregorio Lavilla (0,493), který si tak zpravil náladu po svém pádu v prvním závodě. Třetí místo patřilo opět továrnímu jezdci Ducati Rubenu Xausovi.
James Toseland dokončil závod tentokrát až na čtvrtém místě před pátým Yukio Kagayamou a šestým Régisem Laconim, jenž si výborně počínal především v úvodu tohoto závodu, kdy vodil celé startovní pole. Sedmé místo získal Pierfrancesco Chili před osmým Chrisem Walkerem a devátým Michaelem Rutterem. Desátý dokončil tento závod John Reynolds.
Zbývající bodovaná místa si rozdělili opět pouze italští jezdci, když jedenáctý dojel Lucio Pedercini, dvanáctý Giovani Bussei, třináctý Marco Borcianim, za kterým dojeli Mauro Sanchini a Vittorio Iannuzzo.
V čele celkového hodnocení šampionátu je neohroženě Neil Hodgson (295) před Jamesem Toselandem (165), Rubenem Xausem (158), Régisem Laconim (145) a Gregorio Lavillou (131).
World Supersport:
Tak jako třídy Superbike má svého letošního krále, tak i třídy slabších supersportů má svého kralujícího jezdce, kterým je Australan Chris Vermeulen, jenž kráčí od vítězství k vítězství. Nejinak tomu bylo i v Silverstone, kde Vermeulen zvítězil (37:21,429) před Jügenem vd Goorberghem (12,157) a svým týmovým kolegou Karl Muggeridgem (14,223).
Čtvrté místo získal Thhiery vd Bosch před Alessio Corradim, Christopherem Coganem a Pere Ribou. Z osmé pozice mohl být nakonec spokojený Kaksuaki Fujiwara, který má však v letošní cíle zcela určitě v jiných dimenzí. Desítku nejlepších doplnili devátý Lagrive a desátý Ulm.
Smutným hrdinou byl Stéphane Chambon, jenž nejprve vyjel do štěrkové zóny a později odstoupil.
V šampionátu kraluje Vermeulen (131) před Goorberghem (84), Fujiwarou (76), Chambonem (62) a Kellnerem (59).
European Superstock:
Závod evropských štoků se stal kořistí italských jezdců, když z vítězství se radoval Michelle Fabrizio (23:53,029), který v posledním kole odsunul na druhou pozici Gianlucu Vizziella (0,255) a na třetí Lorenza Alfonsiho (0,559). Čtvrtý dojel Španěl Bernat Martinez před pátým, domácím Jamesem Ellisonem.
Solidní závod zajel náš Tomáš Mikšovský, který se ze své 29. startovní pozice dostal až na konečné 22. místo.
V celkovém pořadí vede Lorenzo Lanzi (66), který v tomto závodě pro poruchu motocyklu nedokončil plný počet kol. Na druhém místě je Lorenzo Alfonsi (61) před třetím Michelle Fabriziem (50)

Šampionát WSBK pokračuje svým sedmým kolem již tento víkend na italském okruhu Santa Monica.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist