WSBK Phillip Island - 1. kvalifikace

Na okruhu Phillip Island se dnes časně ráno jela první kavalifikace na závod Mistrovství Světa Superbike, která měla překvapujícího vítěze.

Skvělým výkonem se dnes v první kvalifikaci na nedělní závody WSBK prezentoval nejstarší jezdec světových superbiků, italský pilot Pierfrancesco Chili (38 let), který s časem 1:33,729 zvítězil a zajistil si tak provizorní Pole Position. I druhé místo první kvalifikace patří privátnímu jezdci, když na tuto pozici dokázal vystoupat Régis Laconi (1:33,941) z Francie jenž sedlá stejně jako Chili stroj Ducati 998RS. "Až" na třetím místě tak skončil v první kvalifikaci tovární stroj, který v podobě Ducati 999 F03 přivedl do cíle kvalifikace vítěz prvního dějství na okruhu Valencia, britský jezdec Neil Hodgson (1:34,273) před čtvrtým Troyem Corserem z Austrálie (1:34,508), který naopak vodí Foggyho stroj FP1.
Do druhé řady by se po dnešní části kvalifikace zařadili překvapivě Lucio Pedercini, týmový kolega Hodgsona Ruben Xaus, mladší z dvojice týmu HM Plant James Toseland a španělský borec Juan Bautista Borja. Třetí řadu by vytvořili nejlepší jezdec na litrovém stroji Gregorio Lavilla (Suzuki GSX-R1000), Chris Walker, Steve Martin a Marco Borciani. Na dalších místech se umístnila dvojice jezdců týmu Kawasaki Bertocchi Mauro Sanchini a Ivan Clementi před patnáctým Nello Russem a šestnáctým Davidem Garciou.
Tak by vypadalo pořadí pro zítřejší Superpole, pokud by se startovalo po výsledku z dnešního dne. Zřejmě letos charakteristické bude ohromné zastoupení strojů Ducati mezi nejlepšími jezdci, vždyť například po první kvalifikaci je mezi vyvolenou šestnáctkou celkem 12 strojů italské továrny.
Kvalifikace pokračuje zítra resp. dnes v noci.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist