WSBK Oschersleben - sobota

Troy Corser překvapivě získal Pole Position pro nedělní závody třídy Superbike. Jiří Mrkývka odvedl solidní práci. Do závodu třídy Superstock se nakonec kvalifikoval i Tomáš Holubec.

Superbike
Troy Corser na motocyklu Petronas FP1 získal další triumf pro tento stroj, když dnes odpoledne na okruhu Motopark Oschersleben zvítězil v Superpole (1:27,687) a stane tak zítra na Pole Position obou závodů třídy Superbike. Na druhém místě skončil v Superpole japonský jezdec Noriyuki Haga, který za Corserem zaostal o 0,510 sekundy. Třetí místo na startovním roštu dnes vybojoval vítěz kvalifikace Régis Laconi, který byl pomalejší o 0,652 sekundy. Čtvrtý a tedy poslední v první řadě, bude zítra stát Pierfrancesco Chili, jenž na Corsera ztratil 0,689 sekundy.
Páté místo v Superpole vybojoval Chris Vermeulen, šesté Steve Martin, sedmé Chris Walker a osmé James Toseland. Desítku nejlepších uzavřeli devátý Michael Schulten a desátý Garry McCoy.
Náš Jiří Mrkývka opět zajel solidní kvalifikaci, na jejímž konci zajel čas 1:31,072, což bylo pouze o 2,866 sekundy pomalejší než nejrychlejší Laconi. Jirka si tak udržel své 21. místo z páteční části.
Výsledky kvalifikace a Superpole
Supersport
Karl Muggeridge zvítězil v kvalifikaci na pátý závod Mistrovství Světa Supersport, když byl s časem 1:29,288 o 0,356 sekundy rychlejší než druhý Sébastian Charpentier. Třetí skončil Kevin Curtain před čtvrtým Fabienem Foretem. Vynikající páté místo získal s divokou kartou startující Švýcar Roman Stamm, jenž na šesté místo odsunul Broca Parkese, na sedmé Christiana Kellnera a na osmé Maxe Neukirchnera. Devátý byl dnes Iain MacPherson a desátý Katsuaki Fujiwara.
Výsledky kvalifikace
Superstock
I dnes byl nejrychlejším jezdcem Ital Gianluca Vizziello (1:30,747), který s továrním strojem Yamaha na druhé místo odsunul Didiera Van Keymeulena. Třetí v kvalifikaci byl Ilario Dionisi s motocyklem Suzuki, čtvrtý opět skvěle finišující Alessio Branetti na tovární Aprilii RSV 1000. Pětici nejúspěšnějších uzavřel v Oscherslebenu populární Turek Kenan Sofuoglu.
Alex Martinez z týmu KL Intermoto zajel čas 1:32,044 a ne devátém místě ztrácí na Vizziella 1,297 sekundy. Jeho kolega Tomáš Mikšovský ztrácí na nejrychlejšího jezdce 1,862 sekundy a odstartuje do závodu z 21. pozice. Slovenský jezdec Libor Buček s časem 1:35,053 obsadil 32. místo, zatímco nejhůře se dařilo jezdcům týmu Akuna Racing, kteří odstartují do závodu z 34. místa (Jiří Kadeřábek - včerejších 1:36,207 - dnes se po ranním pádu nedokázal odpoledne zlepšit) resp. ze 37. pozice (Tomáš Holubec - 1:36,647).
Výsledky kvalifikace
Dnes v noci odjíždím přímo do místa konání těchto závodů a tak zpráva a výsledky z tohoto závodu bude na těchto stránkách až někdy v pondělí odpoledne. Na aktuální dění především z prostředí našich jezdců se budete moci podívat v sekci SMS Info, kam se tentokrát budu snažit psát v rámci finančních možností co nejvíce.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist