WSBK Oschersleben - pátek

Na okruhu Oschersleben u německého města Magdeburg začal dnes další podnik Mistrovství Světa Superbike.

Superbike
Pierfrancesco Chili zvítězil v první kvalifikaci na nedělní závody Mistrovství Světa Superbike, když jedno kolo na okruhu Motopark Oschersleben dokázal zajet za 1:28,740 minuty a o 0,135 sekundy odsunout na třetí místo Steva Martina z Austrálie. Na třetím místě se dnes umístil japonský jezdec Noriyuki Haga (+0,280), který porazil o pouhých 0,056 sekundy Troye Corsera na stále lepším a lepším stroji Petronas FP1.
Páté místo a tím provizorní druhou řadu, dnes vybojoval Regis Laconi, který v průběhu kvalifikace havaroval. Na šestém místě skončil lídr německého šampionátu IDM Supebike - Michael Schulten, který startuje na divokou kartu. Sedmou pozici provizorně drží Mauro Sanchini před osmým Chrisem Vermeulenem, devátým Jamesem Toselandem a desátým Leonem Haslamem.
Náš Jiří Mrkývka zajel čas 1:32,023, se kterým na 21. místě zaostal za nejlepším jezdcem o pouhých 3,283 sekundy.
Supersport
Sébastien Charpentier (1:29,644) zvítězil v úvodní kvalifikaci třídy šestistovek, když o 0,317 sekundy odsunul na druhé místo Karl Muggeridge a o 0,809 sekundy odsunul na třetí pozici Broca Parkese. Čtvrtým jezdcem byl dnes Kevin Curtain před Katsuaki Fujiwarou, Fabienem Foretem a Maxem Neukirchnerem. Desítku doplnili Stéphane Chambon, Werner Daemen a Christian Kellner.
Superstock
Gianluca Vizziello opět vodil svou Yamahu YZF R1 nejrychleji po okruhu, když své nejrychlejší kolo zajel za 1:31,774. Na druhém a třetím místě skončili jezdci domácího týmu Yamaha Motor Germany - Kenan Sofuoglu (+0,100) a Didier Van Keymeulen (+0,101), které dělila pouhá jedna tisícina sekundy!!! Čtvrtý přivedl do cíle úvodní kvalifikace svůj stroj Lorenzo Alfonsi, který tak doplnil na prvních místech kompletní čtveřici továrny Yamaha. Pětku nejrychlejších uzavřel s Aprilii Alessio Brannetti.
Velmi úspěšní byli také jezdci našeho týmu KL Intermoto, zatímco jezdci druhého českého týmu Akuna Racing Team opět nedosáhli výraznějšího úspěchu, když dokonce jeden z nich se prozatím ani nedokázal probojovat přes kvalifikační limit 107% nejrychlejšího jezdce. Alex Martinez Mas (+0,802) z týmu KL Intermoto CZECH skončil v úvodní části kvalifikace na výborném sedmém místě, zatímco jeho týmový kolega Tomáš Mikšovský (+1,386) si dnes připsal dvanáctý nejrychlejší čas. Naopak Jiří Kadeřábek z týmu Akuna Racing je po dnešku na 31. místě (+4,433) a Tomáš Holubec, nováček nejen tohoto týmu, ale i naší silnice (v MEZ MČR pouze jeden závod) je na místě 37., když za vítězem zaostal o 6,550 sekundy. Holubec se s časem 1:38,324 prozatím nedokázal kvalifikovat a tak věřme, že zítra nebude nikdo rychlejší než dnes vítězný Vizziello, a že Tomáš se dokáže o těch kritických 0,125 sekundy zrychlit.
Slovenský jezdec Libor Buček dnes v kvalifikaci absolvoval pouze dvě kola, když ho následně zastavila porucha jeho nového motocyklu Honda CBR 1000RR. Buček tak má na svém kontě pouhých 1:39,021 a je se ztrátou 7,247 sekundy na posledním místě.

Kvalifikace pokračuje zítra svou druhou částí.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist