WSBK Oschersleben - 2. závod

Neil Hodgson poražen. James Toseland překazil Hodgsonovi historický zápis do tabulek šampionátu. Jiří Mrkývka ve druhém závodě nebodoval.

James Toseland je jméno, které zastavilo Neilu Hodgsonovi nejen cestu za dalším vítězstvím v letošní sezóně World Superbike, ale především jméno, které zapříčinilo, že se prozatím nebudou měnit historické tabulky v počtu vítězství v jedné řadě. I nadále tedy zůstává magické číslo devět, které spojuje Neila Hodgsona a Colina Edwardse.
Mladý James Toseland totiž dnes ve druhém závodě superbiků na okruhu Motopark v Oscherslebenu zvítězil (41:20,103), když vedl od prvního kola až po to poslední. Neil Hodgson se víc jak polovinu závodu držel těsně za svým mladším krajanem, jenže v poslední části závodu nemohl držet rychlé tempo Toselanda a tak se ztrátou 7,416 sekundy přijel do cíle jako druhý. Třetí místo v tomto závodě patřilo týmovému kolegovi vítěze Chrisu Walkerovi (+15,314), který tak dokonal víkendový úspěch týmu HM Plant Ducati.
Jako čtvrtý dokončil druhý závod Francouz Régis Laconi před pátým Rubenem Xausem a šestým Steve Martinem. Sedmé místo patřilo dalšímu španělskému jezdci Juanu Bautistovi Borjovi před osmým Vittorio Iannuzzem, který jel na prvním stroji jiné značky než je Ducati (Suzuki GSX-R1000), a který byl opět úspěšnější než jeho týmový kolega Gregorio Lavilla, protože tento Španěl opět neviděl cíl závodu.
Deváté místo patřilo opět stroji Ducati, který pilotoval tentokrát Marco Borciani, před desátým Lucio Pedrcinim, jedenáctým Pierfrancesco Chilim a dvanáctým Mauro Sanchinim, lepším z dvojice jezdců na strojích Kawasaki ZX-7RR. Ten druhý jezdec na tomto stroji - Ivan Clementi, skončil na třináctém místě před čtrnáctým Troyem Corserem na tříválci Petronas FP1 a patnáctým Serafino Fotim opět na Ducati.
Náš Jiří Mrkývka tentokrát na body nedosáhl, ovšem i přesto se na okruhu neztratil a svedl solidní boj s Walterem Tortorogliem a Sergio Fuertesem. Tortoroglia nakonec porazil o více jak 20 sekund, Fuertesovi naopak podlehl o něco málo přes pět sekund. Výsledkem z toho bylo sedmnácté místo v cíli závodu. I přes toto místo putuje do Brna moje blahopřání nejen za solidní závody, ale především za důležitý bod, který jistě týmu JM SBK vlije novou krev do žil.
V celkovém pořadí samozřejmě i nadále vede Neil Hodgson (245 bodů), na druhé místo se však propracoval James Toseland (132), který na třetí pozici odsunul Rubena Xause (126). Čtvrté místo patří Laconimu (122) a páté Lavillovi (111), který v Německu nebodoval. Náš Jiří Mrkývka se s jedním bodem zařadil na 26. pozici.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist