WSBK Oschersleben - 1. závod

Kdo jiný než Neil Hodgson mohl vyhrát závod třídy Superbike. Jiří Mrkývka získal v prvním závodě světový bod za patnácté místo!!!!

Neil Hodgson vyhrál první závod třídy Superbike (41:29,894)na okruhu Oschersleben a vyrovnal tím rekord v počtu vítězství, který nyní drží společně s americkým jezdcem Colinem Edwardsem. Jejich statistické číslo je devět vítězství v jedné řadě.
Za Hodgsonem dokončil závod na druhém místě italský nestor Pierfrancesco Chili (+0,556). Třetí byl v prvním závodě již s větším odstupem britský mladík James Toseland (+12,965), který na čtvrté místo odsunul francouzského jezdce Régise Laconiho. Pátý skončil Toselandův týmový kolega Chris Walker a šestý Steve Martin. Sedmé místo obsadil Marco Borciani.
Až na osmém místě byl jiný stroj než značky Ducati, tímto strojem byl stroj Suzuki v rukou Vittoria Iannuzza. Deváté místo obsadil Lucio Pedercini a desáté Giovani Bussei.
Náš Jiří Mrkývka zajel nejen skvělý závod, ale odvážným tempem si dojel pro body do hodnocení šampionátu. Za své patnácté místo má nyní jeden mistrovský bod a již se jistě těší na další.
Závod byl plný havárií, když havarovali například v úvodním kole Gregorio Lavilla nebo později například Borja, Clementi, Haydon, ale i Ruben Xaus.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist