WSBK Oscherleben - 1. kvalifikace

Na německém okruhu dnes začala kvalifikace na další kolo Mistrovství Světa Superbike. Jiří Mrkývka se bezpečně kvalifikoval do nedělních závodů.

Italský veterán Pierfrancesco Cili pokračuje ve své skvělé cestě za úspěchy, když po pódiovém umístnění na okruhu Monza získal dnes provizorní Pole Position na nedělní závody Mistrovství Světa třídy Superbike. Jedno kolo na německém okruhu Motopark v Oscherslebenu absolvoval Frankie za 1:27,503 minuty a tedy o 0,311 sekundy rychleji než druhý jezdec pořadí, kterým byl britský jezdec Chris Walker. Skvělý úspěch týmu HM Plant Ducati potvrdil svým třetím místem mladý James Toseland. Čtyřku strojů Ducati provizorně doplnil v první řadě francouzský pilot Régis Laconi. Zajímavostí je jistě i zjištění, že celá první řada je tvořená z jezdců na jejichž strojích jsou obuté pneumatiky Dunlop a tedy pneumatiky jenž své poslední vítězství v samotných závodech získaly již více jak před rokem (Sugo 2001 - druhý závod - Makoto Tamada)
Prozatímní místo na začátku druhé řady si dnes vybojoval první ze čtyřválcových strojů, když tímto strojem byl v Monze tolik úspěšný motocykl Suzuki GSX-R1000 v rukou továrního jezdce Gregorio Lavilly. Až šesté a sedmé místo patří továrním jezdcům italské Ducati, jmenovitě šestému Rubenu Xausovi a sedmému Neilu Hodgsonovi. Osmé místo si dnes zajistil Steve Martin jenž tak doplnil tři výrobce pneumatik v prvních dvou řadách (Martin jezdí Pirelli).
Loňský superstockový šampión Vittorio Iannuzzo si devátým místem prozatím zabezpečil nejvýhodnější místo ve třetí řadě před desátým Juanem Bautistou Borjou, který startuje s nedoléčeným zraněním ze závodů v Monze. Deset strojů značky Ducati mezi prvními dvanácti jezdci doplní jedenáctý Lucio Pedercini a dvanáctý Marco Borciani.
V Oscherslebenu startuje opět i náš Jiří Mrkývka, který zřejmě konečně vyřešil své problémy s elektroinstalací na nové Ducati 998RS a zcela bezpečně se již dnes kvalifikoval do nedělních závodů, když zajel čas 1:31,837 a obsadil tak dvacáté místo se ztrátou 4,334 na vítěze první kvalifikace.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist