WSBK Monza - sobota

Régis Laconi získal Pole Position pro nedělní závody na superrychlém okruhu Monza.

Superbike - 2. kvalifikace
Francouz Régis Laconi dokázal zlepšit svůj včerejší čas na 1:48,643 a po právu zvítězit v kvalifikaci na závody WSBK v Monze. Laconi se tak postaví na nejvýhodnější pozici v odpoledním Superpole, ze kterého vzejde konečný startovní rošt. Na druhém místě se v dopolední kvalifikaci umístnil Chris Vermeulen na motocyklu Honda CBR 1000RR, který za Laconiho Ducati zaostal o 0,067 sekundy. Třetí místo získal domácí Pierfrancesco Chili před čtvrtým Noriyuki Hagou a pátým Marco Borcianim. James Toseland na druhém továrním motocyklu Ducati 999 F04 skončil na šesté pozici, když nedokázal zlepšit svůj včerejší čas. Sedmé místo obsadil Garry McCoy, osmé Gianluca Nanneli a deváté Leon Haslam. Desítku nejlepších uzavřel Chris Walker na motocyklu Petronas FP1.
Jiří Mrkývka dnes nedokázal překonat svůj včerejší čas a tak mu patří stejně jako včera 24. místo.
Supersport - 2. kvalifikace
Australský jezdec Karl Muggeridge zlepšil o 0,3 sekundy svůj včerejší čas a tak se raduje z vítězství v kvalifikaci na čtvrtý závod roku. Na druhém místě skončil Sébastien Charpentier, který dokázal na třetí odsunout Fabiena Foreta. Do první řady se ještě postaví i čtvrtý Jürgen Van den Goorbergh. Páté místo v kvalifikaci a první ve druhé řadě patří Katsuaki Fujiwarovi, který na šesté místo posunul Broca Parkese a na sedmé Kevina Curtaina. Osmý byl dnes Alesio Corradi. Na deváté místo klesl Lorenzo Lanzi, jenž se dnes nedokázal zlepšit. Desítku nejlepších doplnil domácí Cristiano Migliorati, který v Monze startuje na divokou kartu.
Superbike - Superpole
Vítězem Superpole a tím i mužem, který se postaví na start do pozice pro Pole Position, se stal francouzský jezdec Régis Laconi, který své kolo zajel za 1:48,258 a tím o 0,336 sekundy odsunul na druhé místo Chrise Vermeulena na stroji Honda CBR 1000RR. Stejně jako v kvalifikaci, tak i v Superpole se na třetím místě umístil domácí Frankie Chili. První řadu při startu zítra doplní čtvrtý v superpole, kterým se stal Japonec Noriuki Haga. Páté místo obsadil Hagův týmový kolega Leon Haslam, šesté naopak kolega vítěze James Toseland. Gianluca Nannelli skončil na výborném sedmém místě, zatímco Marco Borciani dokončil své kolo s časem, který mu zajistil osmé místo. Devátý dojel Chris Walker a desátý Garry McCoy.
Superstock - 2. kvalifikace
Gianluca Vizziello zvítězil v kvalifikaci na závod evropského šampionátu třídy Superstock, když o 0,580 sekundy porazil svého týmového kolegu Lorenza Alfonsiho. Třetí skončil další Ital, kterým byl Riccardo Chiarello. Na čtvrtém místě skončil Didier Van Keymeulen a na pátém Bernat Martinez, jehož brat Alex, jezdec našeho týmu KL Intermoto, klesl na devatenácté místo. Lepším z dvojice Čechů se stal Tomáš Mikšovský ze stejného týmu jako Alex Martinez, ovšem ani jeho zlepšení včerejšího času mu nezajistilo postup, když dnes klesl na 28. místo. Hned na dalším místě se nachází další český jezdec, kterým je nováček tohoto seriálu Jiří Kadeřábek. "Kaďas" skončil na 29. místě. Na 33. místě dokončil kvalifikaci Slovák Libor Buček. Aktuální výsledky z Monzy naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist