WSBK Monza - pátek

Laconi, Muggeridge a Vizziello se radovali z průběžných vítězství v prvních kvalifikacích na nedělní závody v rámci podniku WSBK.

Superbike
Régis Laconi, tovární jezdec Ducati, se radoval dnes odpoledne z vítězství v první kvalifikaci na další závod Mistrovství Světa Superbike, která se jala na kultovním italském okruhu Monza. Jako druhý se umístnil domácí borec Pierfrancesco Chili, který na třetí místo poslal Chrise Vermeulena a na čtvrté Jamese Toselanda. Páté místo dnes obsadil Gianluca Nannelli, šesté Garry McCoy a sedmé Noriyuki Haga. Osmým místem se prezentoval Morco Borciani, který využil pádu Steve Martina, jenž klesl až na deváté místo. Desítku nejlepších doplnil Mauro Sanchini, na stroji Kawasaki ZX-10R.
Náš Jiří Mrkývka zajel čas 1:53,886 a umístil se na 24. místě. Nutno podotknout, že Mrkvu zastavil deset minut před vypršením časového limitu pro kvalifikaci technický problém na jeho motocyklu a věřme, že zítra Jirka ještě dokáže posunout svůj čas blíže k nejlepším jezdcům.
Supersport
Karl Muggeridge se raduje z dalšího úspěchu, když vítězstvím v kvalifikaci třídy Supersport dokázal získat provizorní Pole Position pro nedělní závod. Jako druhý se umístil Fabien Foret, který odsunul na třetí místo Charpentiera, na čtvrté vd Goorbergha a na páté Lanziho.
Superstock
Celkem třináctkrát zrušila jury čas jezdce, protože se nedokázal vejít do jedné ze tří náročných šikan tohoto okruhu. V dramatické kvalifikaci se pak nejvíce radovala domácí čtveřice jezdců, kteří přenocují v pozicích nejlepších jezdců. Z vítězství se dnes radoval Vizzielo před druhým Alfonsim, třetím Dionisim a čtvrtým Chiarellem. Až na pátém místě byl první z cizinců, kterým byl Španěl Bertran Martinez Mas, bratr Alexe Martineze, který je členem našeho týmu KL Intermoto.
Vzpomínaný Alex Martinez Mas se také dnes stal nejlepším z jezdců česko-slovenských týmů, když mu dnes patřilo se ztrátou 3,074 sekundy třinácté místo. Tomáš Mikšovský ze stejného týmu jako Alex Martinez se umístnil na 25. místě, zatímco nováček tohoto seriálu Jiří Kadeřábek skončil ještě o šest pozic dále. O další dvě místo se umístnil Slovák Libor Buček.
Kvalifikace pokračuje zítra svou druhou částí, doplněnou odpoledním Superpole třídy Superbike.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist