WSBK Monza - neděle

Laconi má double, Mrkývka dvakrát nedokončil, KL Intermoto bylo včera diskvalifikováno z italského podniku, Jiří Kadeřábek havaroval, jediný úspěšný byl Libor Buček, který dokončil na 19. místě.

Superbike - 1. závod
Régis Laconi zvítězil v prvním závodě třídy Superbike, když zcela přesvědčivě deklasoval své soupeře, ze kterých byl nejblíže k Laconimu druhý James Toseland, který však také zaostal skoro o deset sekund (9,800). Třetí projel cílem Garry McCoy před čtvrtým Chrisem Vermeulenem a pátým Leonem Haslamem. Závod, ve kterém dojelo do cíle pouze 14 jezdců, dokončil na šestém místě Sergio Fuertes před sedmým Marco Borcianim a osmým Chrisem Walkerem. Desítku nejlepších doplnili devátý Troy Corser a desátý Piergiorgio Bontempi.
Náš Jiří Mrkývka zajel do depa již po čtyřech kolech a závod tak pro něj tedy skončil.
Superbike - 2. závod
Régis Laconi slavil double poté, co se radoval z vítězství i ve druhém závodě této třídy. Na druhém místě tentokrát dojel Chris Vermeulen před třetím Jamesem Toselandem. Čtvrtý dokončil závod opět plný odpadlíků (cíl vidělo tentokrát pouze 15 jezdců) Garry McCoy, který odsunul na páté místo Leona Haslama a na šesté Troye Corsera. Sedmý dojel Marco Borsiani, osmý Chris Walker, devátý Steve Martin a desátý Mauro Sanchini.
Náš Jiří Mrkývka opět cíl neviděl, když tentokrát objel pouze jedno kolo.
Do čela celkového hodnocení se dostal Francouz Laconi (120 bodů), který odsunul na druhé místo svého týmového kolegu Jamese Toselanda (113). Třetím jezdcem je Chris Vermeulen (103) a čtvrtým Pierfrancesco Chili (97), pro kterého se stal domácí závod doslova pohromou, když po solidní kvalifikaci neviděl ani jednou cíl (porucha + pád). Pětici nejlepších v celkovém pořadí uzavírá Garry McCoy s 84 body.
Po uzávěrce článku: Chris Vermeulen byl diskvalifikován ze druhého závodu z důvodu porušení technických pravidel. Celé pořadí se od druhého místa posouvá o jednu pozici směrem nahoru.
Supersport
Další ze závodů, kde mnoho jezdců nevidělo cíl (celkem 11) se stal kořistí Australana Karl Muggeridgeho, jenž bezpečně držel své soupeře po celý závod za svým motocyklem. Druhý dokončil závod šestistovek Fabien Foret na tovární Yamaze, jenže po závodě byl společně s Vittorio Iannuzzem diskvalifikován pro porušení technických pravidel. Druhým se tak stal další z jezdců Ronalda a Gerreta Ten Kate - Broc Parkes. Diskvalifikace Foreta tak pomohla na další pódium sezóny holandskému jezdci Jürgenu vd Goorbergovi, který skončil v tomto závodě na třetím místě.
Čtvrtým místem se prezentoval Sébastian Charpentier před Němcem Maxem Neukirchnerem (další Němec Kellner byl potrestán penalizací 20 sekund za nerespektování žluté vlajky). Šesté místo patří Giovanni Busseiovi, sedmé Vittorio Guareschimu, testovacímu jezdci továrny Ducati a osmé Mattiu Lagrivemu. Devátý dojel Jon Hanson a desátý Matteo Roccoli.
V celkovém pořadí i nadále vede vd Goorbergh (73), druhý je Muggeridge (62) a třetí Kevin Curtain (47), který dnes cílovou vlajku neviděl.
Superstock
Ještě včera pozdě odpoledne se rozhodlo, že náš tým KL Intermoto nemůže nasadit své jezdce jak do Warm Upu, tak do závodu. Důvodem byly pneumatiky Pirelli, které tým použil. Více prozatím nevím, jakmile se v této záležitosti dozvím více, ihned vás budu informovat.
Bez týmu KL Intermoto jsme tedy měli v závodě pouze dva Čecho-Slováky. Jiří Kadeřábek havaroval v osmém kole z 22. místa, zatímco Libor Buček dokončil závod na 19. pozici.
V závodě slavily úspěch stroje Yamaha, které dovezly své jezdce na první tři místa. Zvítězil Vizziello před svým kolegou Alfonsim a třetím Van Keymeulenem z Belgie. Čtvrtá byla Suzuki s Dionisim a pátá opět Yamaha s Bernatem Martinezem, bratrem Alexe Martineze z KL Intermota.
V celkovém pořadí vede Vizziello (70) před svým kolegou Alfonsim (65), třetí je Van Keymeulen (29). "Náš" Alex Martinez (10) klesl na 16. místo, zatímco Tomáš Mikšovský klesl s jedním bodem na pozici označenou číslem 26.
Šampionáty čtyřtaktních strojů pokračují za čtrnáct dnů na německém okruhu Oschersleben. Aktuální výsledky z Monzy naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist