WSBK Misano - pátek

Laconi, Fujiwara a Vizziello vítězí v prvních kvalifikacích. Jiří Mrkývka dlouho na devátém místě, nakonec na solidním 15. místě. Ve štokách naši a Slováci padali, přesto dosáhl tým KL Intermoto vynikající výsledky, zatímco jezdci Akuny se ani nekvalifikovali.

World Superbike:
Régis Laconi (Ducati) pokračuje ve vynikajících kvalifikačních výkonech i ve třetím podniku Mistrovství Světa Superbike, když dnes dokázal za neustálého deště zvítězit v úvodní kvalifikaci na nedělní závody WSBK. Okruh Santamonica v italském Misanu objel v nejrychlejším čase 1:51,160 a o 0,349 sekundy porazil druhého Chrise Walkera (Petronas FP1). Třetím mužem deštivého dne se stal Troy Corser na druhém stroji Petronas FP1.
Čtvrté místo dnes vybojoval Chris Vermeulen (Honda) před pátým Pierfrancesco Chilim, šestým Steve Martinem a sedmým Leonem Haslamem (všichni Ducati). Osmou pozici obsadil Piergiorgio Bontempi na motocyklu Suzuki před devátým Borcianim a desátým Nannellim (oba Ducati)
Náš Jiří Mrkývka (+3,741)potvrdil skvělou formu na mokrém podkladu, když dlouho figuroval dokonce na devátém místě. O toto místo sice v posledních deseti minutách přišel, stejně je však jeho dnešní patnácté místo vynikajícím počinem.
World Supersport:
Katsuaki Fujiwara zvítězil v úvodní kvalifikaci třídy Supersport, když na druhém místě skončil Broc Parkes a na třetím Karl Muggeridge. Čtvrtý je prozatím Kevin Curtain a pátý Stéphane Chambon.
European Superstock:
Trojici nejlepších v první kvalifikaci vytvořili domácí jezdci v pořadí vítězný Gianluca Vizziello, druhý Ricardo Chiarello a třetí Alex Badovini.
Vynikajícího úspěchu dosáhl dnes český tým KL Intermoto, jehož oba jezdci vynikající jízdou v dešti vybojovali nadějné pozice. Španěl Alex Martinez skončil na pátém místě (+2,249), když ho od druhého Chiarella dělí pouze 0,213 sekundy. Tomáš Mikšovský sice ukončil kvalifikaci havárií, přesto může být s dvanáctou pozicí nadmíru spokojený. Jeho ztráta na nejlepšího jezdce činí 3,943 sekundy.
Zatímco v týmu KL Intermoto je po dnešním dnu úsměv na tváři, ve druhém českém týmu je opět patrně velmi zataženo. Oba jezdci týmu Akuna Racing dnes při kvalifikaci havarovali, přičemž Matěj Smrž dokonce dvakrát. Co však je horší, oba se prozatím nedokázali kvalifikovat do nedělního závodu. Matěj Smrž je prozatím na 27. místě (+8,256) a Jaroslav Černý dokonce na předposledním, 33. místě (+13,138).
Aby toho nebylo málo a aby kompletně doplnil české a slovenské jezdce válející se po zemi, ukončil havárií kvalifikaci i Slovák Libor Buček, který však na rozdíl od jezdců Akuny Racing Teamu dokázal svou jízdu proměnit celkem bezpečně v kvalifikační limit, když za vítězem zaostal o 5,448 sekundy. Pro Bučeka to znamená sice až 21. místo, potěšující však je, že na toto místo propadl z osmé pozice, kterou držel před svým pádem a tak zřejmě pro něj nebude problém zítra zrychlit.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist