WSBK Assen - neděle

Jezdci továrny Ducati zvítězili ve třech závodech, v tom čtvrtém se radoval naopak jezdec továrny Honda. Sidecare patřili opět Steve Websterovi. Jiří Mrkývka veze domů jeden světový bod.

World Superbike - 1. závod
Z vítězství v prvním závodě se radoval španělský jezdec Ruben Xaus (33:07,249), který v posledním kole dokázal předjet Neila Hodgsona (+0,609). Neil Hodgson si však tímto druhým místem zajistil předčasně svůj první titul Mistra Světa této třídy, když má nyní takový náskok v celkovém pořadí, že již nemůže být předstižen. Dobrou formu proměnil ve třetí místo italský jezdec Pierfrancesco Chili (0,835), který po celý závod bojoval o vítězství.
Čtvrté místo si zajistil James Toseland, který se také dokázal udržet vedoucích jezdců. Na pátém místě dokončil závod s již velkým odstupem Toselandův týmový kolega Chris Walker, šestý dojel Troy Corser, sedmý mladý Leon Haslam startující na divokou kartu, osmý Ivan Clementi, který v závěru sezóny dobře oživuje slabší stroj Kawasaki ZX-7RR. Deváté místo patřilo Steve Martinovi a desáté Mauro Sanchinimu.
Náš Jiří Mrkývka si v tomto závodě připsal další bod do celkového pořadí, když dojel na konečném, patnáctém místě, přičemž od třinácté pozice ho dělila jedna sekunda.
World Superbike - 2. závod
Neil Hodgson ve druhém závodě potvrdil pozici Mistra Světa, když za 32:57,795 si dojel pro vítězství. Na druhém místě tentokrát skončil vítěz úvodního závodu Ruben Xaus (0,466) před třetím Gregorio Lavillou (7,799), který v prvním závodě havaroval. Čtvrtá pozice patřila Régisu Laconimu před pátým Pierfrancesco Chilim. Z výborného šestého místa se mohl radovat Leon Haslam, který po vystřídání všech kategorií v Grand Prix a po letošním úvodu sezóny ve třídě britských šestistovek, zřejmě našel třídu, která bude slušet jeho jezdeckému stylu.
Sedmé místo získal Ivan Clementi před osmým Chrisem Walkerem a devátým Troyem Corserem. Desítku nejlepších uzavřel John Reynolds.
Náš Jiří Mrkývka měl v tomto závodě smůlu, když skončil pro poruchu Ducati již během úvodního kola.
V celkovém pořadí šampionátu vede již jistý Mistr Světa Neil Hodgson (431) před svým týmovým kolegou Rubenem Xausem (291). Třetí je James Toseland (240), čtvrtý Régis Laconi (221) a pátý Gregorio Lavilla (201). Náš Jiří Mrkývka je se dvěma body na 39. místě.
World Supersport
Z vítězství ve třídě šestistovek se radoval v dnešním odpoledni australský jezdec Karl Muggeridge (34:05,948), který zvítězil nejtěsnějším rozdílem nad svým týmovým kolegou Chrisem Vermeulenem (0,263). Tímto se i splnil sen tohoto týmu o opětovném zisku double, když tento počin zopakovali z loňské sezóny.
Třetí projel cílem Katsuaki Fujiwara (3,959), jenž naopak sváděl souboj se svým týmovým kolegou Stéphane Chambonem, jehož také těsně odsunul na čtvrté místo. Pátý dokončil závod Sebastien Charpentier před šestým Fabienem Foretem, tedy třetím Francouzem v první šestce. Sedmá pozice patřila Jörgu Teuchertovi před osmým Gianlucou Nannellim a devátým Wernerem Daemenem. Desátý skončil domácí Barry Veneman.
Na čele šampionátu si upevnil pozici Chris Vermeulen (161), když má na druhého Fujiwaru (119) náskok 42 bodů. Znamená to, že australský jezdec může v příštím závodě získat až osmým místem titul světového šampióna pro tento rok. Třetí pozice v celkovém pořadí patří Stéphanu Chambonovi (113) před čtvrtým Jürgenem vd Goorberghem (104), jenž nezvládl domácí závod a havaroval. Pětici nejlepších doplňuje po dnešním vítězství Karl Muggeridge (84).
European Superstock
Lorenzo Lanzi (23:44,074) na stroji Ducati 999S se radoval z vítězství v této třídě, když zcela jasně porazil druhého Jamese Ellisona (6,172) a třetího Gianlucu Vizziella (7,666). Čtvrtý dojel Lorenzo Alfonsi a pátý Michele Fabrizio. Náš Matěj Smrž zajel špatně první kolo, když po startu klesl na 25. místo. Bojovnou jízdou nakonec postupoval opět kupředu, bohužel na lepší než devatenácté místo to již nestačilo. Tomáš Mikšovský tento závod dokončil na 22. místě, devět sekund za Smržem.
V celkovém pořadí vede opět Lanzi (112), když na druhém místě je Fabrizio (102) a na třetím Alfonsi (93). Naši jezdci doposud nebodovali.
World Superside - 2. závod
Z vítězství v mimořádném, druhém závodě třídy Superside se opět radovala posádka Steve Webster a Paul Woodhead, která si tak zopakovala včerejší vítězství. Na druhém místě dnes dokončili závod Klaffenböck s Parzerem a na třetím Abbott s Biggsem. Čtvrtí dojeli Hanks s Biggsem a pátí, domácí Van Gilsové.
Webster si tak zvýšil svůj náskok na čele celkového hodnocení, když má nyní 166 bodů, zatímco druhý Klaffenböck má bodů 146. Třetí je se 111. body Steinhausen, kterému se druhý závod nepovedl a dokončil ho "až" na šestém místě.
Šampionát WSBK pokračuje v italské Imole 26. - 28. 9. 2003.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist