West slavil jubileum

Australský jezdec třídy 250 ccm oslavil pátým místem svůj padesátý závod Grand Prix své kariéry.

Ke svému padesátému závodu Grand Prix nastoupil na okruhu Jerez de la Frontera australský jezdec Anthony West jenž startuje ve třídě čtvrtlitrů. Svou malou oslavu si West zpříjemnil ziskem solidních jedenácti bodů za páté místo v nedělním závodě.
Poté co se West dokázal kvalifikovat na sedmém místě pokazil drobně start a tak cílem prvního kola projížděl až na osmém místě. Svůj boj však nevzdal a již v desátém místě se na malý okamžik dostal dokonce na třetí průběžné místo. Nicméně začínající ztráta přilnavosti přední pneumatiky jej odkázala ustoupit z boje o pódium. Následovalo dalších více jak deset kol, které prožil Anthony již za vedoucí skupinou. Do cíle tak přijel jako pátý v pořadí, což je pro mladého jezdce zřejmě definitivní návrat mezi světovou špičku ve třídě 250 ccm.
"Poté co jsem docela snadno předjel Elíase, Porta a Nieta jsem si myslel, že bych mohl zůstat s předními jezdci," říká West o nedělním závodě. "Předjel jsem Rolfa a chtěl jsem dojet de Punieta, ale to bylo již vše co jsem dokázal. Rolfo mě předjel zpět a já se přes něj již nedostal. Později mě předjel i Elías, zůstal jsem s ním několik kol, ale pak jsem udělal chybu a ztratil jsem s ním kontakt. Poté se vše zkomplikovalo. Začalo se mi klouzat kolo a tak jsem se spokojil s pátým místem," pokračoval jezdec jehož zisk cenných bodů dostal do první desítky celkového pořadí letošního šampionátu, kde se nyní nachází na devátém místě.
Anthony West startoval ve své první Grand Prix v roce 1998 doma na Phillip Islandu, když tehdy získal divokou kartu pro závod třídy 125 ccm. Poté se v roce 1999 stal oficiálním jezdcem Mistrovství Světa třídy 250 ccm kde stejně jako v roce 2000 absolvoval kompletních šestnáct závodů. V roce 2001 startoval na dvouválcové Hondě NSR 500 ve čtrnácti závodech třídy nejprestižnější aby pro rok 2002 ztratil angažmá v závodech Grand Prix. Návrat a letošní tři závody pro něj znamenají celkově oněch padesát startů, mezi kterými mu stále chybí pódiové umístnění v nějž letos pevně věří. Prozatím se dokázal prosadit nejvýše na čtvrté místo a to v roce 2000 v holandském Assenu a portugalském Estorilu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist