WCM v Estorilu s novým čtyřtaktem

V portugalském Estorilu zcela zmizí ze třídy MotoGP poslední dvoutaktní stroje, když i tým Petera Clifforda nasadí nové čtyřtaktní motocykly.

Po období zklamání a sporů nasadí tým Petera Clifforda WCM z britského Hertforshire nový čtyřtaktní stroj. Nasazení tohoto stroje je ohlášeno na nadcházející podnik v portugalském Estorilu.
Po vyloučení původního stroje nasadil tým do závodů MotoGP starší čtyřválcové stroje o obsahu 500 ccm. Tým se následně zaměřil na vývoj a výrobu nového čtyřtaktního motoru, se kterým se tedy Chris Burns a David De Gea představí v nedělním závodě. Chris Burns se během třítýdenní pauzy zotavil ze svého zranění (klíční kost) a své zdraví vyzkoušel minulou neděli při britském šampionátu superbiků.
"Konečně jsem zdraví a konečně mám k dispozici čtyřtakt," pochvaluje si Chris Burns. "To je nejpozitivnější věc, kterou jsem prozatím tuto sezónu zažil. Má klíční kost je již zcela zahojená a v týmu mě řekli, že našli výkon na našem novém čtyřtaktním motoru, který prožije svůj debut v Estorilu. Nový stroj jsme testovali v Brně a vypadalo to napoprvé dobře, ačkoliv nám ještě chyběla nějaká koňská síla. Od té doby tým motor vylepšil a já tak mohu čekat, že budu moci závodit s nějakými ostatními jezdci, spíše než doposud pouze s mým týmovým kolegou Davidem De Geou."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist