Wayne Rainey v péči lékařů

Motocyklová legenda Wayne Rainey prožívá další krůšné okamžiky svého života. Po operaci slepého střeva se vrátil opět na nemocniční lůžko se zanícenou ránou.

Bývalí Mistr Světa třídy 500 ccm z roků 1990 - 1992 (Marlboro Yamaha Team Roberts), legendární americký pilot Wayne Rainey podstoupil minulý týden operaci slepého střena (apendektomii), po které byl propuštěn do domácího léčení. Wayne následně plánoval cestu na včerejší otevření nových boxů na okruhu Laguna Seca, ale stalo se to co nikdo neočekával.
Doma si Wayne neustále stěžoval na bolest a tak ho jeho manželka Shae převezla zpět do nemocnice, kde se poté zjistila nákaza infekce. "Wayne měl roztržené slepé střevo a tak absolvoval tříhodinovou operaci, při které si doktoři myslely, že odstranili všechny následky apendicitidy. Pak se vrátil domů, ale neustále se necítil dobře a tak se ve středu vrátil do nemocnice, kde později našli nějaké zdroje nákazy", říkala manželka Raineyho, který nyní leží opět v nemocnici a pobírá silné antibiotika.
Wayne Rainey se stal třikrát Mistrem Světa nejsilnější třídy (1990-1993) a k tomu přidal ještě dvě druhá (1989, 1993) a jedno třetí místo (1988). Všechny tyto úspěch dosáhl na motocyklech značky Yamaha, který se mu také stal osudným při jeho pádu v roce 1993, po kterém zůstal navždy ochrnutý. Wayne ve třídě 500 ccm dokázal vyhrát celkem 24 závodů a celkem 64x stanout na pódiu (24x-1, 22x-2, 18x-23). K výčtu jeho úspěchů lze zařadit jistě i celkové osmé místo v Mistrovství Světa třídy 250 ccm roku 1984, kdy s týmem Kennyho Robertse sen. a opět s Yamahou dokázal jednou dokonce stanout na třetí pozici v závodě (Misano). Nelze opomenout ani jeho dvě vítězství v šampionátech AMA Superbike (1983 a 1987).
Přejme Waynemu aby se jeho léčba rychle a především zdárně odvíjela kupředu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist