Vzpomínková jízda za Simoncelliho. Padne rekord?

Motorkáři míří zakončit sezónu na Masarykův okruh. Tuto sobotu 14. října se pokusí překonat rekord v počtu motocyklů, které se v jednu chvíli objeví na dráze. Součástí Motoshow rekordu je i letos vzpomínková jízda za zesnulého pilota MotoGP Marca Simoncelliho. Příznivci jedné stopy se v rámci akce mohou těšit na řadu doprovodných aktivit včetně dvoudenních jízd veřejnosti.

Motoshow rekord je letos poprvé dvoudenní. V pátek motorkáře čekají celodenní placené jízdy po dráze, stejnou aktivitou program odstartuje i v sobotu. Celá akce vyvrcholí sobotním pokusem o rekord. Hodnota aktuálně platného rekordu z roku 2014 čítá 3 795 motocyklů. „Chceme dát všem fanouškům motocyklů příležitost symbolicky zakončit celou sezónu. Je fascinující, kolik jich každoročně i v tuto část roku dorazí. To jenom ukazuje, jak soudržnou komunitou motorkáři jsou. Nezbývá než doufat, že vyjde počasí, aby si program užili na sto procent,“ doufá výkonná ředitelka
Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

V čele kolony pojedou osobnosti českého motocyklového prostředí, letos si účast nenechá ujít třeba Josef „Sršeň“ Šiler, Karel Táborský nebo přední tuzemský motocyklový kaskadér Adam „Special“ Peschel. Společně s nimi v přední řadě pojedou závodní naděje z minibikové akademie Masarykova okruhu a na ni navazujícího Brno Circuit Junior Racing Teamu.

Pokus o rekord se už tradičně pojede zároveň jako vzpomínková jízda za Marca Simoncelliho, který nepřežil tragickou havárii při malajsijském závodě MotoGP v roce 2011. Vjezd na dráhu není nijak limitován typem stroje. „Dorazit mohou lidé téměř na čemkoliv, výjimkou nebývají malé skútry, nejrůznější historické motocykly a podobně,“ dodává Ulmanová. Jedinou podmínkou tak zůstává vyhovující technický stav stroje.

Při Motoshow rekordu si přijdou na své i vyznavači terénních motocyklů. Závodníci a zároveň instruktoři Hard Enduro motoškoly Masarykova okruhu David Cyprián a Roman Körber budou od 10 do 14 hodin k dispozici všem zájemcům, kteří si budou chtít na svém enduro nebo trial motocyklu zdarma vyzkoušet terénní polygon u tribuny D.

Účastníky rekordu čeká tematický doprovodný program v čele s kaskadérským vystoupením Adama Peschela. Tradičně velmi atraktivní jsou volné jízdy po dráze pro veřejnost, kterých letos vzhledem k charakteru akce bude jednou tolik. „Ve spolupráci s GRID Hotelem, který je od srpna v areálu Masarykova okruhu v provozu, jsme pro všechny motorkáře připravili speciální nabídku. Pokud se rozhodnou využít jízd veřejnosti naplno a jezdit v pátek i sobotu, mohou se ubytovat v hotelu. V takovém případě budou mít všechny jednotlivé jízdy s padesátiprocentní slevou,“ vysvětluje obchodní ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda. Navíc hotelové hosty čeká páteční večerní program v podobě školy čepování piva pod dozorem profesionálního výčepního z Plzeňského prazdroje.

Motoshow rekord je přístupný i veřejnosti. Pro diváky bude zdarma otevřena tribuna C, kde bude možné zároveň zaparkovat automobil.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist