Výsledek kvalifikace Bursa vylepšil

Z desátého místa vyjede na brněnském automotodromu do třetího podniku mistrovství světa ve vytrvalostních závodech silničních motocyklů Endurance německá stáj Team KFM-Herber Endurance.

Výsledek kvalifikace Bursa vylepšil
Z desátého místa vyjede na brněnském automotodromu do třetího podniku mistrovství světa ve vytrvalostních závodech silničních motocyklů Endurance německá stáj Team KFM-Herber Endurance, ve které spolu s Němcem Hansem Herberem a Švédem Gustavem Perssonem startuje také český jezdec Michal Bursa. Jediný domácí zástupce nastupující pravidelně ve světovém šampionátu se také postaral o vylepšení pozice týmu ve startovní řadě pro dvě tříhodinová klání, když se plně zhostil své role leadera stáje a navzdory osobní předpovědi ve druhé části kvalifikace podstatně zrychlil.
V úvodní půlhodinové sérii druhého měřeného tréninku sice Herber neudržel jedenáctou příčku dosaženou předtím Bursou a tým se ve výsledcích o jedno místo propadl, ale český jezdec vzápětí ztracené umístění vybojoval zpět a následně ještě pozici vylepšil. Nejprve Michal Bursa zajel čas vylepšený o pět desetin vteřiny, poté o dalších patnáct setin sekundy a po chvíli absolvoval jeden brněnský okruh o více než vteřinu rychleji než v první části kvalifikace.
V průběhu tréninku Michal Bursa dokonce poskočil ve své skupině až na šestou pozici. Pak jej sice soupeři odsunuli až na devátou příčku, ale pražskému jezdci to radost z vylepšeného výsledku nijak nepokazilo. „Zkusil jsem víc přidat plyn a tak se mi podařilo zrychlit,“ komentoval zpočátku s nadsázkou Bursa svůj výkon. „Nastoupil jsem do druhého tréninku zdravě nabuzen, s větší chutí a zkoušel co si můžu dovolit. Dnes mi to sedlo více než včera a lépe také fungovala motorka. Díky chladnějšímu počasí motor nepostrádal výkon a když jsem viděl, že jsou časy lepší, snažil jsem se ještě přidat. Po prvních kolech jsem trochu zvolnil, aby se motor zchladil a pak jsem zatáhl ještě jednou,“ popisoval dále zkušený jezdec. „Sám jsem se podivoval nad tím, jak mi to jede. Měl jsem obavu, že nad ránem nebudu dostatečně rozhýbaný, ale kupodivu mi to nevadilo,“ uvedl Bursa a k výsledku dodával: „O vteřinu lepší čas jsem rozhodně nečekal. Dvě minuty a deset vteřin na jedno kolo jsem považoval za magickou hranici a jsem velice spokojen, že jsem ji pokořil, navíc s rezervou pěti desetin. Loni by stejný výsledek stačil asi na čtvrté místo.“ Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel
tel.: 472 775 739 nebo 728 938 663
e-mail: msm2000@seznam.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist