Vyjádření Josefa Kubíčka

Manažer týmu KL Intermoto Josef Kubíček navrhuje všem jezdcům a zástupcům týmů společné setkání na okruhu Hungaroring, které by mělo proběhnou tento víkend, a které by mělo například opětovně otevřít otázku založení Asociace jezdců a týmů.

Jako člen Výkonného výboru silničních závodů motocyklů (dále VV SZM) samozřejmě vím o problémech, které sužují náš sport a plně je chápu. Z mého pohledu lze říci, že se mnoho věcí VV SZM skutečně nepovedlo, což mě jako osobu, která zasvětila poslední roky plně tomuto sportu, velmi mrzí.
Všichni členové VV SZM, včetně mojí osoby, chceme skutečně řešit problémy, jenž jsou před nás kladeny. Neustále však narážíme na mantinely, jenž ohraničují naše možnosti, tyto mantinely nesou společný název FINANCE. Neustálé potýkání s financemi již zastavilo několik námi navrhovaných věcí, které měli zjednodušit a zároveň zpříjemnit náš sport.
Abych však nehovořil pouze o financích. Věřte, že jednání s autoritou silničních závodů, tedy Autoklubem České republiky a zároveň jednání s Ministerstvem školství, pod které tento sport patří, jsou velmi, velmi složitá. Velmi vázne také samotná komunikace mezi VV SZM a samotnými jezdci, informace o závodech se nalézají pouze na internetu, ke kterému mnozí z Vás ani nemají přístup. Z tohoto důvodu bych se například chtěl vrátit k původnímu rozesílání alespoň základních informací písemnou formou.
V letošním roce jsem bojoval o vypsání více závodů na našem území, bohužel se mi celá záležitost nepovedla dotáhnou do zdárného konce a zůstalo u pouhých tří závodů na našem území. Naopak se VV povedlo prosadit zrušení nesmyslného „půlení“ získaných bodů v případě malého obsazení jednotlivých tříd. Vzhledem k obtížnému jednání považuji toto za velmi pozitivní věc.
Není to však pouze VV SZM, který může hovořit do chodu silničních závodů motocyklů. My všichni máme možnost připravit si minimálně jednou za rok náměty či kritiku pro veřejnou diskusi. Nemusíme nechat vždy hovořit pouze předsedajícího.
Již v roce 2002 byl podán návrh na založení Asociace týmů a jezdců. V roce 2002 nebyl o tuto veřejnou organizaci zájem. Ovšem já sám vím z působení týmu KL Intermoto v seriálu European Superstock, jak mocný subjekt je právoplatně ustavená a všemi jezdci přijímaná Asociace jezdců a týmů v seriálu WSBK, pod jehož křídla evropský šampionát Superstock patří. Právě vytvoření této asociace je jeden z významných kroků, jak lze pro náš sport získat více prostoru a se správnými lidmi v čele dokázat velké věci. Je to dle mého názoru jedna z možností, jak se aktivně angažovat i mimo půdu Autoklubu České republiky.
Nejen z tohoto důvodu navrhuji schůzku všech jezdců a zástupců jejich týmů, která by měla proběhnou na okruhu Hungaroring v Maďarsku, kde většina z Vás bude osobně přítomná poslednímu závodu MEZ MČR. Tato schůzka by měla dát podnět k dalším krokům a ukázat směr, kterým se hodláme vydat. Myslím, že je dost planého vykřikování, od kterého by se mělo přejít k činům. Termín schůzky bychom měli stanovit na dobu, po kvalifikačních trénincích, kdy budeme v paddocku okruhu všichni. Josef Kubíček
Manažér týmu KL Intermoto CZECH Republic

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist