Vyhodnocení tipovačky: Pro výherce jsou připraveny ceny v hodnotě přes 30 tisíc

Také letos jsme na serveru Motorkáři.cz pokračovali v tipovací soutěži ve dvou hlavních kategoriích motocyklových šampionátů MotoGP a WSBK. Soutěže se zúčastnilo celkem 407 čtenářů z toho 288 tipovalo výsledky MotoGP a 119 čtenářů výsledky superbikového šampionátu. V soutěži MotoGP nedošlo v Top3 k shodě bodů, takže máme jedno první, druhé a třetí místo. V soutěži WSBK je jedno první místo, jedno druhé a letos poprvé máme dva čtenáře na místě třetím. Ceny pro tipovací soutěž ročníku 2015 nebyly v průběhu roku avizovány a až doteď je neznali ani samotní výherci. Nyní již můžeme prozradit, že věcné cenou jsou v celkové hodnotě přes 30-tisíc korun. Velké díky proto patří všem sponzorům a partnerům soutěže za jejich výraznou podporu. Nezbývá než poděkovat všem soutěžícím za účast a oceněným čtenářům poblahopřát k opravdu skvělému odhadu. A co závěrem? Tipujte s námi od února 2016 dál, protože příště můžete mít štěstí právě vy!

Letošní soutěž byla nesmírně vyrovnaná a třeba v kategorii MotoGP byli po Velké ceně Japonska hned tři čtenáři na průběžném prvním místě, tři na druhém a dokonce šest jich figurovalo na místě třetím. Do poslední chvíle nebylo nic jisté, stejně jak tomu bylo v samotném šampionátu. Nakonec prvenství vybojoval čtenář Tomáš Šoula, který rozdílem tří bodů porazil Lukáše Mrzenu. Třetí v pořadí je Petr Dvořák, který na druhé místo ztratil jediný bod, na vítězství v soutěži pak čtyři body.

V tipovací soutěži WSBK rovněž nebylo až do posledního okamžiku nic jasné. Sezona odstartovala už v únoru a v její polovině vedl soutěž Milan Holenda, který nasbíral 96 bodů. Tři body ztrácel na první místo Martin Mach a po dvaadevadesáti bodech měli na kontě čtenáři s nickem Tom-76 a Ouki, kterým patřila třetí příčka. Před posledním závodem v Kataru nebylo nic rozhodnuto, protože prvního Jiřího a třetího v pořadí Milana dělilo šest bodů. Tipovací soutěž nakonec vyhrál Jiří Bartoněk, druhé místo obsadil Martin Mach, jemuž na vítězství chyběl jeden jediný bod. O třetí místo se dělí dvojice Milan Holenda a Vojtěch Nový.

Nejlepším tipujícím jsme položili pět stejných otázek, které souvisejí s letošním ročníkem mistrovství světa prototypových a superbikových motocyklů.

1 - Tipujete na náhodu nebo máte svůj systém jak a kdy vložíte finální pořadí jezdců?

2 - Sledujete stejně intenzivně obě soutěže MotoGP – WSBK také v televizi nebo na internetu?

3 - Čím si vás získal motocyklový sport?

4 - Kdo z jezdců nebo jaká událost na vás letos nejvíc zapůsobila?

5 - Jaká byla z vašeho pohledu letošní sezona MotoGP a WSBK? Je něco, co byste chtěl v obou soutěžích změnit?

 

Tipovací soutěž – MS silničních motocyklů 2015 (MotoGP)

1 – Tomáš Šoula “T.Soula“ – 110 bodů – Vítěz soutěže

2 – Lukáš Mrzena “Lukamot“ – 107 bodů (-3)

3 – Petr Dvořák “Dvoři90“ – 106 bodů (-1)

 

Sponzorem tipovací soutěže MotoGP je:

Ceny dále věnovali:

- pohár vítězi věnoval server Motorkáři.cz

Čtenář “T.Soula“ - 1.místo v tipovací soutěži MotoGP

Tomáš získává pohár pro vítěze tipovací soutěže a hlavní cenu v podobě přilby Arrow - Yonny Hernandez v hodnotě 8-tisíc korun, kterou do soutěže věnovala společnost ASP Group, dovozce přileb LS2 Helmets.

Tomášovi k vítězství v soutěži blahopřejeme.

1 - většinu svých tipů jsem realizoval až po kvalifikaci, nicméně sledoval jsem už páteční a sobotní volné tréninky a pozoroval časy jednotlivých jezdců. Díky tomu se mi podařilo mnohokrát tipnout přesný výsledek.

2 - myslím si, že více sleduji MotoGP nežli WSBK. Obě soutěže pozoruji v televizi a live timing na internetu. Jelikož jsem se do listopadu 2014 pohyboval v motosportu jako mechanik a s teamem nastoupil do kolotoče Moto2, WSBK i španělského CEV, měl jsem tak možnost si udělat obrázek na tyto soutěže. Ale asi jako pro většinu fandů motosportu z Čech je v posledních letech MotoGP dostupnější než WSBK, a tak se i já přikláním ke GP. I když superbike a supersport jsou mnohdy divácky zajímavější.

3 - přiznám se, že ani nevím. Zajímám se o něj prakticky od malička, ale nejintenzivněji to začalo přibližně před 10 lety koupí první motorky. V tu chvíli jsem se začal hodně zajímat o techniku a to mě dodnes nepustilo, takže jsem měl i jasno při volbě studia.

4 - jsem fanda Valentina Rossiho, takže jeho průlet sezonou a incident s Márquezem nezůstal nepovšimnut a poslední závod ve Valencii byl pro mě doslova infarktová záležitost :-)

5 - Obě soutěže byly velmi atraktivní, bohaté na zajímavé události a pro mě jako velkého fandu značky Kawasaki nemohla dopadnout lépe. Jonathan Rea a Tom Sykes jsou skvělí piloti a bylo to vidět po celou sezónu a ZX10R je top superbike. MotoGP byla napínavá až do samotného konce a obzvlášť poslední tři závody, kdy nebylo rozhodnuto o vítězi titulu mistra světa.

Osobně bych na těchto soutěžích nic moc neměnil, ale možná by mohli nějak vyrovnat technické rozdíly v MotoGP, byť je jasné, že za vším stojí obrovské peníze a nelze zastavit tovární vývoj. Přeci jenom, bylo by zajímavější, kdyby se na čele pralo o první místo deset pilotů jak je tomu v Moto3 a Moto2.

 

Čtenář “Lukamot“ - 2.místo v tipovací soutěži MotoGP

Lukáš za druhé místo získává komplet bundu a kalhoty XRC v celkové hodnotě 8- tisíc korun, které věnovala společnost Bikers Crown.

Lukášovi k druhému místu v soutěži blahopřejeme.

1 - většinou jsem se snažil sledovat výsledky tréninků, kvalifikací a podle toho jsem tipoval umístění jednotlivých jezdců. Přihlížel jsem i k aktuální formě.

2 - obě soutěže jsem se snažil sledovat v přímých přenosech v televizi, pokud to nevyšlo, což se moc často nestalo, tak jsem výsledky sledoval zde na Motorkáři.cz. Osobně jsem navštívil Moto GP v Brně a doufám, že tomu tak bude i v následujících letech.

3 - motocyklový sport si mě získal už jako malého kluka, když jsem ve třinácti začínal jezdit na Pionýru po lese. Dnes je to pro mě odreagování, adrenalin a spousta zážitků.

4 - pominu-li poslední tři závody MotoGP, o nichž se toho už napsalo hodně, tak na mě asi nejvíc zapůsobil Jonathan Rea ve WSBK, kde po přechodu na novou motorku předvedl, jaký je to skvělý jezdec. Celou sezonu jezdil bez chyb a suverénně ovládl mistrovství WSBK. Také na mě zapůsobila atmosféra při domácím závodě Moto GP v Brně.

5 - sezona Moto GP byla určitě zajímavá a hodně napínavá až do posledního závodu, jen mě mrzí průběh posledních klání, kde se víc rozhodovalo v zákulisí, než na závodní dráze. Sezona WSBK se od začátku vyvíjela ve prospěch jednoho jezdce, ale i tak jsem rád sledoval napínavé souboje nejrychlejších jezdců.

Změnit bych asi nic nechtěl, spíš bych si přál pro českého fanouška, aby následující sezona byla aspoň tak úspěšná jako ta letošní a co nejčastěji jsme viděli bojovat naše kluky o bednu.

 

Čtenář “Dvoři90“ - 3.místo v tipovací soutěži MotoGP

Petr za třetí místo v soutěži získává pojízdný moto stojan zadní s kolečkama v hodnotě 2-tisíc korun, které do soutěže věnovala společnost Anila s.r.o., která provozuje eshop Motozem.

Petrovi k třetímu místu v soutěži blahopřejeme.

1 - tip je vždycky tak trochu o náhodě a u motocyklového sportu to platí dvojnásob. Snažím se ale nad svými tipy co nejvíce přemýšlet a brát v úvahu co nejvíce okolností. Sleduji výsledky všech tréninků, jak jednotlivým jezdcům vyhovuje trať podle výsledků z loňských let, jak samotné značce vyhovuje trať, počasí, a tak dále. Musím se ale přiznat, že nejvíce mi pomáhají tiskové konference po každém dni, kde se z vyjádření jezdců dá leccos vyčíst.

2 - tuto sezonu jsem v televizi neviděl jen jeden závod MotoGP, Moto2 a Moto3. Asi od sedmi let mě otec bere do Brna na celý víkend a letos jsme opět nemohli chybět. WSBK popravdě moc nesleduji, ale díky tomu, že příští sezonu pojede WSBK Karel Abraham a WSS Ondra Ježek, tak plánuji tento šampionát sledovat pravidelně. V budoucnu bych chtěl Grand Prix navštívit i v zahraničí. Láká mě Valencia nebo Mugelo.

3 - lásku k motocyklovému sportu jsem zdědil po svém dědečkovi a otci. Od mala mě brali na závody. Do Třemošnice a Holic na motokros, do Brna na Velkou cenu, do Pardubic na Zlatou přilbu a podobně. Odmala jsem brázdil jako většina kluků polní cesty na Pionýru a v 16 letech jsem dostal svou první silniční motorku (Honda CBR 125). Nyní se s otcem střídáme na CBR 600. Prostě to máme tak nějak v sobě. A mě osobně si motosport získal tím, že to je sport, který moc chyb neodpouští a člověk neví co se stane až do poslední zatáčky.

4 - letos mě nejvíce zaujal Valentino Rossi a ten titul jsem mu strašně přál. Tolik let jet na špičce ukazuje na velmi výjimečného jezdce. Je to paradox, protože Rossi začal jezdit v době kdy jsem byl poprvé v Brně na VC a popravdě jsem mu do této sezony pořádně nikdy nefandil. Spíše jsem fandil jeho rivalům jako byl Gibernau, Biaggi apod. Je velká škoda toho co se stalo v posledních závodech.

5 - sezona MotoGP byla jedna z nejhezčích jakou si pamatuji. Velmi napínavá až do samého konce. Líbí se mi, že se do této soutěže zase pomalu vrací značky jako Suzuki, Aprilia a v budoucnu by se měly přidat další. Moto3 byly opět velmi napínavé a zejména Kuba Kornfeil nás několikrát velmi mile potěšil úžasnými umístěními. Moto2 nebyly díky suverénnímu výkonu Johana Zarca až tak napínavé, ale určitě se bylo na co dívat po celou sezonu. MotoGP čekají velké změny týkající se pneumatik a elektroniky – to bude podle mého názoru velmi zajímavé a moc se těším na to, jak se s tím týmy a jezdci popasují. V tomto směru bych tedy nic měnit nechtěl, jen bych si přál, aby z MGP zmizely zákulisní boje, každý jel na 100 % a snažil se vyhrát bez ohledu na příslušnost k týmu nebo národnosti.

Jinak bych chtěl poděkovat webu Motorkari.cz za uspořádání této krásné tipovačky, poblahopřát vítězům a poděkovat všem, kteří se soutěže zúčastnili.

 

Tipovací soutěž – MS silničních motocyklů 2015 (WSBK)

1 – Jiří Bartoněk “Strngr“ – 156 bodů – Vítěz soutěže

2 – Martin Mach “Orgovany“ – 155 bodů (-1)

3 – Milan Holenda “Sahan“ – 149 bodů (-7)

3 – Vojtěch Nový “Ninjista“ – 149 bodů (-7)

 

Sponzorem tipovací soutěže WSBK je:

Ceny dále věnovali:

- pohár vítězi věnoval server Motorkáři.cz

Čtenář “Strngr“ - 1.místo v tipovací soutěži WSBK

Jiří získává pohár pro vítěze tipovací soutěže a přilbu FF323  Arrow C Carbon v hodnotě 8-tisíc korun, kterou do soutěže věnovala společnost ASP Group, dovozce přileb LS2 Helmets.

Jiřímu k vítězství v soutěži blahopřejeme.

1 - sleduji všechny závody a většinu kvalifikací. Spolu s tím, jak si jednotliví jezdci vedou průběžně v šampionátech, jsou to pro mě základní parametry tipování. Náhoda je v tom pochopitelně vždycky.

2 - obě soutěže sleduji se stejným zájmem, dnes už jen v TV. V minulosti jsem se poměrně pravidelně objevoval na brněnském okruhu.

3 - vzhledem k tomu, že v mém případě je to pravěk (konec šedesátých let), se mi na to dost těžko odpovídá .. čím si člověka získají pěkné a chytré baby, bezva muzika a dobrý alkohol? Snad prostě tím, že jsou a že člověku v pravou chvíli začnou působit na jisté žlázy s vnitřní sekrecí :-)

4 - nemám žádného vysloveně oblíbence, bavím se sledováním toho, jak se vyvíjí technika a co ti hoši na tom umějí, a je mi celkem fuk, o koho se jedná. K druhé části otázky: Jako drtivé většině příznivců mi vadil politováníhodný konec sezóny kategorie MotoGP.

5 - jsem hlavně rád, že v mnou sledovaných šampionátech letos nikdo fatálně nehavaroval. Osobně bych si přál návrat WSBK do Brna, což je ovšem spíše fantazie.

Celou redakci a příznivce silničního motocyklového závodění zdraví J. B.

 

Čtenář “Orgovany“ - 2.místo v tipovací soutěži WSBK

Martin získává za druhé místo v soutěži přilbu XRC 450 Apollo Dark 007 v hodnotě 2,3-tisíce korun, kterou věnovala společnost Bikers Crown. Dále získává pánské rukavice Shima RS-1 v hodnotě 2-tisíc korun, které věnovala Motozem.

Martinovi k druhému místu v soutěži blahopřejeme.

1 - nedá se říct, že bych tipoval vysloveně náhodně. Snažím se vycházet jednak z výsledků z minulých let, povahy okruhu, výsledků z kvalifikací. No a buď mi to vyjde, nebo nevyjde. Je to hodně o štěstí.

2 - snažím se sledovat všechny hlavně silniční závody motorek. MotoGP je přeci jen v TV dostupnější než WSBK na Eurosportu, protože tam často mají bohužel přednost jiné sporty. Na závody jezdím spíš regionálního tipu. Ale byl jsem dvakrát na WSBK v Brně a jednou na BSB na legendárním Cadwell Parku.

3 - v první řadě motorky a vše co se točí kolem nich jsou můj život a tak mně to nemohlo minout. Sport mám rád obecně, motorky, rychlost, adrenalin - všechno to do sebe zapadá!

4 - tak na to je jednoduchá odpověď ! Událost která se odehrála při GP Malajsie - nečekaný souboj mezi Rossim a Marquezem a všechny jeho následky, které vyvrcholili ve Valencii.

5 - sezona MotoGP byla jako řemen. Měla spád, určité napětí, byla relativně vyrovnaná. A co bych změnil ? Hodně mi vadí protěžování některých španělských závodníků. MotoGP by měla být více neutrální. To se ale asi nikdy nestane. Také nechápu proč se ve Španělsku jedou čtyři Grand, i když to jsou atraktivní závody. To je na úkor jiných zemí … .

V superbicích letos jednoznačně kraloval Rea. To trošku snížilo napětí v boji o titul. WSBK mě pod křídly Dorny přijde víc jako druhá liga a to přesto, že tam jsou vynikající bojovní závodníci a plno značek. Je to ale dáno menším zájmen médií a sponzorů.

Změnil bych techniku motocyklů. Jde o šampionát sériových motorek a tak by měly být co nejvíc sériové. To znamená WSBK ve specifikaci STC 1000 ale se slicky. Nejsem také zastánce jednotného dodavatele pneumatik a to mi vadí u obou šampionátů.

 

Čtenář “Sahan“ - 3.místo v tipovací soutěži WSBK

Milan získává za třetí místo kšiltovku VR46 v hodnotě 900 korun, kterou do soutěže věnovala společnost Moto Performance.

Milanovi k třetímu místu v soutěži blahopřejeme.

1 - když sleduji závod od pátku, snažím se něco zjistit, třeba kdo méně šetří pneu. Někdy musím tipovat už ve čtvrtek a to je na náhodu.

2 - sleduji obě soutěže všude, kde to jde. Přímo jezdím na GP v Brně a celý seriál ALPE-ADRIA.

3 - od dětství mne to přitahovalo a v 15 letech jsem se sbalil a odjel sám na Grand Rix do Brna a už mi to zůstalo

4 - hodně jsem si sliboval od Haniky, dokonce jsem vyhlásil, když dá bednu, dám se dohola. Byly tu i závody, kdy okolo mně běhali kámoši s nůžkami, ale zůstalo při vlasech. Mimo svět jednoznačně Michal Prášek, když po těžké havárii v roce 2014, získal letos titul v litrových stockách v Alpe.

5 - sezona byla pěkná a v závěru ji umocnily výborné výsledky Kuby Kornfeila. Uvítal bych méně zásahů ze strany činovníků a následné rozhodování soubojů u stolu. Diváky napínavé souboje baví a většina jezdců s tím nemá problém. A ti co ano ať hrají šachy. Kdo mě zná ví, že jde o legendární to výrok nejmenovaného závodníka.

 

Čtenář “Ninjista“ - 3.místo v tipovací soutěži WSBK

Vojtěch získává za třetí místo v soutěži tričko VR46 v hodnotě 900 korun, které věnovala společnost Moto Performance.

Vojtovi k třetímu místu v soutěži blahopřejeme.

1 – první z čeho vycházím jsou výsledky v trénincích, následně kvalifikacích. Do tipovačky se dále snažím zahrnout i faktory, jak je který jezdec v kondici, jeho minulé výsledky na tom daném okruhu, případně bude-li pršet a tak dále. Takže se dá říct, že tipování je vlastně taková směsice několika faktorů.

2 – jak MotoGP tak WSBK sleduji stejně. MotoGP většinou už od sobotního rána až do neděle odpoledne. Pokud jde o WSBK tak Superpole někde na netu a „šichta“ mi končí opět v neděli odpoledne. V počtu mnou navštívených závodů WSBK vedou nad MotoGP 3:0. Přeci jen ty závody WSBK jsou mi tak nějak bližší.

3 – napětím, adrenalinem, rychlostí, atraktivitou a vůbec vším okolo. Jen je škoda, že v TV v porovnání s jinými sporty nedostává motosport stejný prostor.

4 – jednoznačně poslední závody MotoGP a vše co se dělo okolo Rossiho a spol., včetně jeho stíhací jízdy ve Valencii. Rossimu fandím již od roku 1996 a to jak letěl dopředu to mě zvedalo ze židle.

5 – řekl bych, že sezona MotoGP byla po letech opět „koukatelná“, pěkné souboje na čele, Ducatky to tam taky pěkně vpředu doplňovaly až na ten, pro mě jakožto Rossiho fandu, hořký konec.

WSBK z mého pohledu díky dominanci, kterou předváděl Rea, měly spíše poklidný průběh, ale i tak bylo dost pěkných soubojů. Zajímavý byl také start Biaggiho, jen je škoda že druhou jízdu na Sepangu nedokončil a velká škoda, že Katar nejel. Tak snad v sezoně 2016 :-)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist