Vstoupí KTM do WSBK?

Rakouský výrobce motocyklů KTM uvažuje namísto vstupu do MotoGP soustředit své síly v Mistrovství Světa třídy Superbike.

V jednom z renovovaných časopisů se zástupci rakouské KTM vyjádřili o svém případném vstupu do seriálu Mistrovství Světa třídy Superbike. Generelní ředitel KTM pan Stefan Pierer vysvětlil, že se pro velké finanční nároky vzdali projektu MotoGP, a že lepší variantou je start v šampionátu World Superbike.
"Pokud chceme vyhrávat a to je náš cíl, tak MotoGP je pro KTM příliš drahé," vysvětluje Pierer. "Chceme závodit, můžeme tedy spojit závodění a výrobu našich cestovních motocyklů. To je tedy jednoznačně třída Superbike, to je naše budoucnost."
Řeč pochopitelně vedla i na názor o nových pravidlech pro třídu Superbike, které nedávno zveřejnila FIM. Podle Pierera se jedná o dobrý krok, který nejenže zlikviduje velké rozdíly mezi jednotlivými motocykly, ale který také pomůže soukromým týmům být více konkurenceschopný. Zavedení jednotných pneumatik zástupce KTM vítá a plně podporuje.
Datum vstupu KTM do WSBK nebylo ještě stanovené, stejně jako se například neví, zde projekt World Superbike zasáhne nějakým způsobem do projektu KTM 125 ccm v klasickém Mistrovství Světa silničních motocyklů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist