Vítězství v Mostě !!!

Tisková zpráva týmu Akuna Superstock Czech ACCR, kterého jezdec Matěj Smrž vyhrál společný závod třídy Superstock a Superbike.

Most – Mistrovství Evropy
Neděle – 6.7.2003
Vítězství v Mostě !!!
Pořadatelé sloučili pro nedělní čtvrtý závod domácího šampionátu dvě třídy do jednoho závodu, a tak vedle sebe už do sobotní kvalifikace nastoupili jezdci na produkčních motorkách Superstock a speciálech Superbike. Matěj zajel skvěle, byl nejrychlejší ze všech a vyjel si pole position. V první řadě mu sekundovali druhý Němec Luger, třetí Jirka Mrkývka z Brna a jeho kolega z reprezentace Tomáš Mikšovský.
V nedělním warm upu byl Mates druhý a všichni netrpělivě očekávali závod. Tentokráte na startu nesplnil očekávání a odstartoval skvěle na druhém místě za Lugerem a podle pokynů jej 14 kol zezadu znervózňoval. V posledním kole Němec tlak nevydržel a ve „vracáku“ havaroval. Matěj senzačně zvítězil a navíc zajel skvělý čas 1:33,391. V cíli zářil radostí: „ Byla to strašná palba, takhle jsem snad ještě nejel. Dvakrát jsem chytil takový panty, že jsem málem šel. Chystal jsem si Lugera na poslední kolo na brzdy, ale ustlal si sám. Už jsem moc potřeboval vyhrát. Doufám, že to takhle půjde do konce sezóny a přivezu body i z Evropy“.
Výsledky:
1. Matěj Smrž (Honda) Akuna Superstock Czech ACCR
2. Tomáš Mikšovský (Honda) Intermoto Ekoplast Superstock ACCR
3. Jiří Mrkývka (Ducati) JM Superbike Racing team
4. Marek Svoboda (Yamaha) Tisková zpráva týmu Akuna Superstock Czech ACCR

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist