Vincent nahradí Uie !

Youichi Ui byl vyřazen z týmu Sterilgarda Racing a již v Portugalsku ho nahradí Arnaud Vincent.

Překvapivá zpráva přišla z italského týmu Sterilgarda Racing, kde od Grand Prix Portugalska v Estorilu nahradí japonského pilota Youichi Uie francouzský Mistr Světa Arnaud Vincent.
7. září tak po pauze, která trvala jeden závod, opět usedne francouzský jezdec do sedla závodního stroje. Tentokrát se však bude jednat o motocykl Aprilia RS 125, tedy o stroj, se kterým Vincent získal v loňském roce světový titul nejslabší třídy. Letošní angažmá v továrním týmu rakouské KTM, jak jistě všichni víte, skončilo před brněnským závodem, když byl Vincent propuštěn a nahrazen finským jezdcem Mikou Kalliem.
Tiskový mluvčí týmu Sterilgarda Racing vysvětlil propuštění Japonce Uie a angažování Francouze Vincenta tak, že prohlásil toto rozhodnutí za verdikt jednání mezi zástupci týmu a sponzory, kteří chtějí mít na motocyklu číslo jedna. Všeobecně se také domnívají, že Vincent získá lepší výsledky, než které doposud získal Ui.
Japonský jezdec Youichi Ui v letošní sezóně dosáhl celkem sedmkrát na bodované pozice z deseti možností, když nashromáždil celkem 71 bodů a tudíž mu nyní patří deváté místo v celkovém pořadí šampionátu. Nejlépe se v letošní sezóně umístnil na čtvrtém místě v holandském Assenu. Jeho vyřazení je jistě velkým překvapením.
Zatímco Ui si nyní musí hledat nové angažmá, Gioele Pellino, který byl letošním druhým jezdcem týmu Sterilgarda Racing, zůstává i nadále v týmu a bude tvořit dvojici jezdců s Arnaudem Vincentem, jehož angažmá by mělo být podepsané i pro příští sezónu s vyhlídkou startu ve třídě 250 ccm.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist