Vincent Haskovec v továrním týmu?

Jediný Čech v seriálu AMA U. S. Superbike testuje stroj Ducati. Zařadil se tak do pozice kandidátů na post továrního jezdce Ducati, která chce v příštím roce naplno rozvinout svou činnost v USA.

Tým Ducati Corse sice prostřednictvím svého ředitele Claudio Domenicaliho přiznal na okruhu Imola, že zřejmě nastoupí v plném složení i do šampionátu World Superbike v roce 2004, přesto již v létě se objevili informace o tom, že italská továrna nastoupí v příštím roce s maximálním nasazením a v plné síle do amerického šampionátu AMA U. S. Superbike. Továrna Ducati by měla nastupovat v americkém šampionátu superbiků prostřednictvím týmu Ducati Austin, který její služby na bázi satelitního týmu hájil již v letošním roce.
Jezdecky by měl v šampionátu snad vystupovat dokonce španělský pilot Ruben Xaus, o kterém se hovořili však ještě v době, kdy se nahlas vykřikovalo, že Ducati Fila odstoupí ze seriálu WSBK. Kdo by byl jako jeho týmová dvojka?
K této otázce lze říci také, že mezi kandidáty je i náš jediný zástupce v seriálu AMA U. S. Superbike - Vincent Haskovec.
Včera a dnes se na okruhu Indianapolis, tedy na okruhu kde se normálně závody AMA Pro Racing nejezdí (jezdí se zde na oválu slavná INDY a na silničním okruhu závody Formule 1), pořádají testy těžkých motocyklů. Vlastníci okruhu chtějí v roce 2004 získat jeden ze závodu AMA a proto se pořádá i testování AMA Pro Racing, které má říci, zda je okruh vhodný pro závody motocyklů. Několik částí bylo označeno sice předem za nevhodné, ale majitele přislíbili pro závody motocyklů vystavět duplicitní dráhu v místech, kde jezdci vyznačí nevhodnost.
Ale zpět k hlavnímu bodu tohoto článku - Vincent Haskovec, který letos získal ve třídě AMA Superstock třetí místo celkové klasifikace, testuje stroj Ducati 998RS týmu Austin Ducati. Naše želízko tak dostalo příležitost vyzkoušet jeden z nejlepších motocyklů, ale především ukázat co v něm je. Možná se můžeme těšit, že budeme mít jezdce v továrním týmu Ducati a pak již pouze čekat, kdy dostane příležitost na stroji Ducati Desmosedici !!!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist