Vincent Haskovec v novém týmu

Jediný Čech v sérii AMA U. S. Superbike, Severočech Vincent Haskovec testuje pneumatiky Michelin na okruhu Daytona společně se svým kolegou v týmu Valvoline EMGO Suzuki.

Společně s továrním týmem Ducati testuje nové pneumatiky Michelin na okruhu Daytona Internetional Raceway také tým Valvoline EMGO Suzuki, tedy tým, který se těší z podpory továrny Suzuki. Na této zprávě by nebylo zřejmě mnoho zajímavého, kdyby vedle Steve Rappa nenastupoval jako druhý jezdec náš Vincent Haskovec.
Pro samotného Vincenta to je vůbec první předsezónní testování ze jeho celou, sedmiletou kariéru v USA. Vždy totiž nastupoval v týmech, které z jakýchkoliv důvodů v okurkové sezóně netestovali. Haskovec s Rappem testují nejen zcela nové motocykly Suzuki GSX-R 600 modelové řady 2004, ale i speciální motocykl z letošní sezóny, navržený pro závody Formule Extreme. Ze získaných informací lze usuzovat, že se Haskovec v roce 2004 zřejmě namísto třídy Superstock přemístí do třídy Supersport.
Samotné testování pneumatik Michelin (pro tým Valvoline EMGO Suzuki jsou tyto pneumatiky také nové), se včera dostalo do své druhé části, kterou v dopoledních hodinách narušil krátký déšť. Nejsledovanější jezdec je v Daytoně samozřejmě Eric Bostrom, jenž opět testoval nový stroj Ducati 999. I přes drobný problém s technickou závadou se měl eBoss včera dostat na čas 1:48,8 což je již těsně za jeho loňským výkonem (vloni při kvalifikaci na Daytona200 zajel Bostrom čas 1:48,695). Rekord okruhu drží eBossův bratr Ben Bostrom, který se do loňské Daytony kvalifikoval časem 1:48,376. Jen pro úplnost dodám, že nejrychlejší čas na tomto okruhu drží Nicky Hayden, který v roce 2002 zaznamenal jedno kolo za 1:47, 174, nutno dodat, že tento čas již nikdy nebude překonán, protože po jeho dosažení byl tento americký ovál rekonstruován a částečně pozměněn (především šikana na protilehlé rovince od startu).
"Největší rozdíl je dnes, že jsem se již více obeznámil s motocyklem a pneumatiky mi již také přijdou lepší," říkal Eric Bostrom na konci druhého dne testování. "Některé pneumatiky jsou opravdu dobré, jsem spokojený. Toto je okruh, na kterém musíte mít vše dobré. Zřejmě nejdůležitější jsou pneumatiky, musíte být schopný jet 200 mil /cca 320 km - poz. Racing/."
Eric Bostrom se vyjádřil také ke změně termínu, když se od příští sezóny pojede Daytona200 namísto v neděli již během sobotního dne. "Je to lepší," řekl včera Eric Bostrom na webových stránkách okruhu Daytona International Raceway. "V minulosti mnoho lidí muselo domu v neděli a tak brzo odcházeli. Nyní je naděje, že bude velká návštěva a proto si myslím, že tato změna je prospěšná."
Testování Michelin na okruhu Daytona pokračuje svým třetím dnem dnes večer a v noci našeho času. Od zítra pak nastupují k testování na stejném okruhu týmy používající konkurenční pneumatiky Dunlop.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist