Vincent Haskovec k Ducati?

Možná se dočkáme jednoho zajímavého přestupu na americkém kontinentu, kde po skvělých uspěších našeho Vincenta Haskovce nejen ve třídě AMA Superstock dochází k poptávce o jeho služby.

Zdroje okolo amerického týmu Ducati Austin jenž je plně podporován italskou továrnou a do závodů AMA Superbike nasazuje motocykl Ducati 998RS říkají, že tento tým bude zkoušet našeho jezdce Vincenta Haskovce jenž by se tak mohl stát kolegou zkušeného Anthony Goberta, který za tým Ducati Austin jezdí.
Testování by se mělo odehrát zítra a jeho dějištěm by mohl být okruh Pikes Peak International Raceway, na kterém se od pátku bude konat další kolo šampionátu AMA Pro Racing.
Vincent Haskovec se při posledním klání jenž se konalo na okruhu Road Atlanta dočkal svého premiérového vítězství v tomto seriálu, když zvítězil ve své hlavní třídě AMA Superstock. Tímto vítězstvím se také náš jezdec dostal do čela hodnocení šampionátu amerických "štoků" (jezdí se narozdíl od evropské obdoby pouze do 750 ccm). Skvěle si jezdec z Karlových Varů vede i v nejprestižnějším americkém motocyklovém šampionátu AMA Superbike, kde mu patří coby soukromníkovi deváté místo v celkovém pořadí, když například až za ním je právě i tovární jezdec Anthony Gobert nebo továrnou Suzuki podporovaný Jason Pridmore.
Tým Ducati Austin již na začátku letošní sezóny prohlašoval, že nasadí dva motocykly. Po dlouhém rozmýšlení tedy vše spěje k finálnímu rozhodnutí, u kterého by mohl být zastoupen i jezdec z České Republiky. Angažování našeho jezdce do týmu podporovaném samotnou boloňskou továrnou by byl jistě jeden z velkých úspěchů našich jezdců na světových kolbištích.
Ihned jak jsem se dozvěděl tuto informaci, poslal jsem email hlavnímu technikovi tohoto týmu. Uvidíme zda a co mi Vic Fasola odpoví.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist