Vánoční dovolená končí

Volno a pohoda končí, již tento týden se začne testovat. Továrny z MotoGP se připravují do Malajsie, kde po 15. lednu zahájí letošní rok.

Vánoční dovolená pomalu končí a závodní týmy na celé planetě se chystají na namáhavou práci. Již tento týden se začne testovat například na amerických okruzích, kde se většina továrních týmů AMA U. S. Superbike zúčastní testů na známém okruhu Laguna Seca u kalifornského Monterey, zatímco tovární tým Kawasaki se připravuje na testování na okruhu Sears Point.
Několik týmů se již přihlásilo na mimořádné testování pneumatik Dunlop na okruhu Daytona, které tento koncern pořádá kvůli několika pádům ve vysokých rychlostech zapříčiněných poškozením pneumatiky, jenž se v posledních měsících roku 2003 právě na Floridě přihodily. Již dnes je jasné, že se těchto testů nezúčastní tovární tým Yoshimura Suzuki, který byl stejně jako v loňském roce pozvaný mateřskou továrnou na testy Suzuki v malajsijském Sepangu (testy kolidují s termínem Dunlop testů v Daytoně).
15. ledna skončí zákaz testování i pro týmy MotoGP a tak se již i v Grand Prix vše schyluje k zahájení divokého kolotoče v honbě za co nejlepší přípravou jednotlivých materiálů.
Velmi je očekáván především test továrny Yamaha a Suzuki v Sepangu ve dnech 24. - 26. ledna, kde by se měl poprvé představit i pětinásobný Mistr Světa Valentino Rossi v sedle stroje Yamaha. Již dnes však Yamaha vyhlásila naprosté uzavření svých boxů všem novinářům, kteří tak budou testy italské hvězdy sledovat pouze z prostorů tribun nebo obslužné komunikace. Valentino Rossi však na závěr každého dne učiní prohlášení o testech toho dne. Přes ujišťování, že se tento test ponese ve znamení prvního svezení Rossiho na Yamaze, pronikla ven informace, která naznačila, že by se měl Rossi poprvé seznámit s motocyklem Yamaha YZR M1 v tajném testu na australském Phillip Islandu a to ještě před odletem do Malajsie. Tato informace je však označována jako čistě spekulativní.
Na stejném okruhu jako Yamaha a Suzuki, tedy na malajsijském Sepangu, bude testovat i továrna Honda, které stále nepotvrdila obsazení místa po Valentino Rossim (Barros bude v Sepangu testovat stále Yamahu). Třídenní test HRC začíná již 21. ledna a vedle Nicky Haydena, Maxe Biaggiho, Sete Gibernaua, Colina Edwardse a Makoto Tamady se ho zúčastní zřejmě i někdo z oficiálních testovacích jezdců továrny Honda.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist