Valentino Rossi v automobilu DTM

Špičkový vůz Mercedes, z německé série DTM, si letošní vicemistr světa včera vyzkoušel na okruhu Hockenheim.

Valentino Rossi se včera usadil do kokpitu špičkového vozu ze série DTM. Na okruhu Hockenheim testoval automobil AMG-Mercedes C-Class, se kterým v letošní sezóně bojoval v DTM bývalý mistr světa formule 1 Mika Hakkinen. Přestože se na začátku roku hodně spekulovalo o Rossiho přestupu k italské Ferrari, samotný jezdec utvrdil veřejnost, že do formulového vozu se nechystá. Svou lásku k plechovým automobilům ovšem Rossi dává často na vědomí. Již příští týden například absolvuje svůj další pokus v šampionátu mistrovství světa Rally, s vozem Subaru pojede na Novém Zélandu.
"Toto testování byla ohromná zábava," říkal Rossi po vystoupení z automobilu Mercedes C-Class. "AMG-Mercedes C-Class je působivý závodní automobil, velmi srovnatelný s formulovým vozem. Zatím nevím jestli někdy budu závodit na čtyřech kolech, nicméně je dobré vědět, že bych v automobilu nejezdil špatně. Děkuji firmě Mercedes-Benz za tuto příležitost."
"Valentino je ikona mezinárodního sportu," uvedl k testu vicepresident sportovního oddělení Mercedes-Benz pan Norbert Haug. "On se ihned přizpůsobil k jízdě s AMG-Mercedes C-Class. Je to mimořádný závodník, jehož zvýrazňuje sedm titulů mistra světa. Také to je obrovský talent pro závody s automobilem. S jeho smyslem pro humor a jeho přístupem, si ihned udělal v týmu velké přátelé. I když v tuto chvíli víme, že nelze předpokládat Valentinův přechod ze dvou na čtyři plechová kola, musíme konstatovat, že test takového kalibru byl čest pro závodní sérii DTM."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist