Valencia - testy WSBK a WSS

Na okruhu Valencia tento víken testují čtyřtaktní motocyklisté své stroje před startem nové sezóny jenž proběhne již příští víkend.

Na 4005 metrů dlouhém okruhu začaly včera také oficiální testy motocyklů, jezdců a týmu Mistrovství Světa Superbike a Supersport. Třídenního testování se zúčastňují skoro všichni jezdci přihlášení do letošního WSBK a WSS (Jirka Mrkývka a jeho nová 998RS bohužel chybí). Testy jsou poslední prověrkou před startem Mistrovství Světa Superbike, které je naplánováno již na příští víkend na stejný okruh, tedy na okruh Ricardo Torma v Cheste u Valencie.
World Superbike
Nejlépe si v úvodním dnu testování vedl britský pilot Neil Hodgson (1:35,47) na továrním stroji Ducati 999 F03 a to i přes svou ranní vysokorychlostní havárii. "Nebyl to špatný den", říkal Neil v cíly prvního dne testování. "Po dvouměsíční pauze kvůli mé operaci to byl skutečný test pro mé zápěstí. Po mé ranní havárii jsem se odpoledne cítil trochu tuhý, myslím že zítra a v neděli budu ještě rychlejší", doplňuje Hodgson.
Druhý včera skončil jeho týmový kolega, domácí borec Ruben Xaus (1:35,84), který stejně jako Hodgson řešil jeden problém s havárií a sice odpoledne, krátce poté co se dostal do čela průběžného hodnocení testů. Až úplně poslední kolo prvního dne zajistilo britskému jezdci Chrisovi Walkerovi (1:35,84) třetí místo před svým týmovým kolegou Jamesem Toselandem (1:35,93), tedy jezdcům jenž startují na loňských motocyklech Troye Baylisse a Rubena Xause, motocyklech Ducati 998 F02.
Páté místo patří po prvním dnu Steve Martinovi před francouzským pilotem Régisem Laconim a domácím Gregorio Lavillou, který se stal zároveň nejlepším jezdcem na nových čtyřválcových strojích s litrovým obsahem, v podání Lavilly to byl tovární stroj Suzuki GSX-R1000. Osmé místo patřilo dalšímu domácímu borci Juanovi Batistovi Borjovi. Vzestup motocyklů FP1 potvrdil skvělým devátým místem australský jezdec týmu Carla Fogartyho Troy Corser. Dravost stroje FP1 se vyznačovala velkými plameny z výfuku tohoto stroje o obsahu 900 ccm. Desítku nejlepších uzavřel první den veterán Pier Francesco Chili se strojem Ducati 998RS.
World Supersport
Pravděpodobně nejvyrovnanější třída za posledních pár let měla vítěze prvního dne v podobě dvojice jezdců týmu Ten Kate, australských jezdců Chrise Vermeulena a Karl Muggeridge. Mladší z této dvojice, Vermeulen, dosáhl nejlepšího času dne 1:38,120, tedy jen o 0,134 sekundy před svým týmovým kolegou Muggeridgem. Třetí pozici si vybojoval tovární pilot Suzuki Katsuaki Fujiwara před čtvrtým Alessio Corradim (Yamaha YZF R6). Pátý skončil bývalý vítěz Mistrovství Světa Supermoto Thierry Van Den Bosch (Yamaha YZF R6) jenž byl zároveň s 63. okruhy nejpilnějším ze všech jezdců této třídy.
Testy na okruhu Valencia pokračují i v sobotu a neděli.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist