Václav Bittman o Vallelunze

Český závodník Václav Bittman (foto) hovořil o prvním závodě Mistrovství Evropy, který pro něj znamenal letošních prvních devět bodů.

Václav Bittman z Činěvsi u Městce Králové si dojel v úvodním závodě Mistrovství Evropy pro prozatím nejlepší výsledek jeho kariéry, když skončil v závodě třídy 125 ccm na sedmém místě. Pro mladého jezdce tak začala letošní sezóna, od které si velmi slibuje, tím nejlepším způsobem, vždyť vozit body z Itálie se podaří každoročně pouze hrstce cizinců, kteří vždy patří postupem sezóny k tomu nejlepšímu co šampionát starého kontinentu vyprodukuje.
"Start do nedělního závodu se vydařil a po prvním kole jsem projížděl na devátým místě," vzpomínal dnes po návratu domů Vašek Bittman. "Ve čtvrtým kole jsem byl už na šestým místě hned za šíleným Maďarem Attilou Magdou a Michaelem Ransederem na KTM . Asi v osmém kole jsem se dostal do čela skupiny na třetí místo v závodě a to se mi podařilo držet asi do patnáctého kola než začal šílenej Magda se svejma náletama, kterýma mezi tím vyslal Ransedera na KTM do kačírku. Poté už jen proběhlo několik ostrých soubojů s několika různými výměnami pořadí. Na konec z toho bylo až sedmý místo v cíly. Výsledek je dobrý, sice jsem chvilku doufal v ještě lepší, ale jsem spokojený. Byl to super závod s pozitivním výsledkem. Do závodu jsem šel s cílem dojet do desátého místa no a body z Valleungy za sedmý místo to je opravdu super. Každý kdo někdy byl na Evropě v Itálii jistě ví, jak těžko se tady musí na body pracovat a já jich vezu devět!
Více o "Bittmankovi" naleznete na: www.vaclavbittman.com.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist