Václav Bittman o Assenu

Namísto dalších evropských bodů si Vašek přivezl z Assenu jen modřiny a špatnou náladu.

Václav Bittman se vrátil z druhého podniku letošního Mistrovství Evropy třídy 125 ccm, který se jel na Velikonoční pondělí v holandském Assenu. Namísto dalších bodů si však tentokrát přivezl po dvou pádech pouze modřiny a velmi špatnou náladu.
"Problémy mě v Assenu pronásledovaly od samého začátku," říká Václav Bittman. "Nejdříve se jel volný trénink na vodě a v něm se nám dostala voda někam do elektroniky. Výsledek - obě kvalifikace jsem jel bez elektrického řazení rychlostí. Navíc jsem ve druhé kvalifikaci ještě zalehnul. Prostě katastrofa. Bylo z toho až dvacáté místo na startu.
Přes celou neděli, která byla v Assenu mimořádně volná, jsme dávali dohromady motorku. Povedlo se to celkem solidně a v pondělí, kdy se jel závod, vše správně fungovalo již ve Warm Upu. Motorka byla OK, vše fungovalo jak mělo. Výsledek - naprosto jednoduše zajetý osmý čas, který byl ještě rychlejší než můj čas z kvalifikace. Do závodu jsem tedy měl dobrou náladu, říkal jsem si … jen dobrej start a bude to ok!
Samotný start se mi povedl a v první zákrutě jsem byl již někde kolem desátýho fleku. Jenže na výjezdu ze zatáčky se pan Matteo Bianchi rozhod, že se vyválí a vzal nás čtyři s sebou. Bylo po rozumu. Takže z Assenu jsem si přivezl jen modřiny a velmi špatnou náladu."
Václav Bittman nyní přichystá svou Hondu RS 125R k prvnímu závodu domácího šampionátu, kterého se na maďarském okruhu Hungaroring hodlá zúčastnit. Po tomto závodě již přijde na řadu německé mistrovství IDM 125, které začíná na kultovním okruhu Sachsenring čtrnáct dnů po Hungaroringu.
www.vaclavbittman.com

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist