V Jerezu bude testovat také Stiggy

Johan Stigefelt se po roční pauze vrací do seriálu Moto Grand Prix. Tentokrát to bude třída 250 ccm a motocykl Aprilia, se kterým se poprvé seznámí o víkendu v Jerezu.

Johan Stigefelt strávil se svou rodinou Vánoce doma ve Švédsku a nyní se již těší na první svezení se strojem Aprilia, které se stane v Jerezu, tedy v místě, kam se o tomto víkendu chystá mnoho jezdců neboť zde proběhnou první oficiální testy továrny Aprilia. “Vrátím se do teplého počasí. U nás nahoře byly teploty mezi –10. a –20. stupni a mnoho sněhu“, říká Stigefelt o svých posledních dnech volna.
Johan v loňském roce pouze paběrkoval a zúčastnil se jen několika rámcových závodů čtyřtaktních motocyklů, v roce 2001 byl jezdcem třídy 500 ccm v týmu Sabre Sport. Start v letošní sezóně pro něj tedy znamená návrat do čtvrtlitrů. Start na stroji Aprilia je pro tohoto jezdce také jeden z návratů, když na italském motocyklu startoval naposledy v roce 1999. Společně s australským jezdcem Anthony Westem by mohli vytvořit solidní dvojici, která by často mohla promlouvat minimálně do první desítky v cíly jednotlivých závodů. “Letos mám týmového kolegu, to je něco co jsem v minulosti neměl a jsem rád, že to je Anthony West. Myslím si, že se společně vtlačíme k dobrým věcem“, říká Stigefelt o svém kolegovi.
Jako jeden z vážnějších problémů startu nového týmu ve třídě 250 ccm se zdá být společná domluva. Tým samotný je na italské platformě, jezdci jsou Švéd a Australan. Johan v minulosti jezdil ve španělských týmech a tak k rodnému a částečně i anglickému jazyku přidal i nějaké věty ve španělštině. Nyní se bude muset přiučit nejen opět angličtině, ale i italskému jazyku. “V roce 1999 jsem pracoval ve španělském týmu a nemohli jsme komunikovat, vše bylo tvrdé. Od té doby jsem se naučil španělskému jazyku a tento je velmi podobný. Když jsem nedávno navštívil můj nový tým již jsem se byl schopný dorozumět několika věcem. Ve skutečnosti se však také můj hlavní mechanik Mauro Noccioli učí angličtinu.“
Jako své cíle vidí Stigefelt v letošním roce neustálé dokončování závodů v první desítce s tím, že v závěrečné klasifikaci chce v první desítce figurovat také. “Ve skutečnosti mířím dokonce výše, ale pro tuto chvíli musím zůstat realistický a uvidím jak to bude po prvních testech.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist