Úprava pravidel o žluté vlajce

FIM vydalo nové znění článku 1. 22. 2. pravidel závodů Grand Prix, kde se trochu pozměnil trest za nedodržení zákazu předjíždění při vyvěšené žluté vlajce.

Zřejmě na základě trestu pro Valentina Rossiho, který při Grand Prix Velké Británie předjížděl Lorise Capirossiho pod vyvěšenou žlutou vlajkou, byly upravené pravidla pro tresty za tento prohřešek s platností pro zbytek letošní sezóny.
Článek 1. 22. 2. nyní tedy skrývá klauzule o tom, že když nějaký jezdec bude pod žlutou vlajkou předjíždět během tréninků nebo kvalifikací, bude mu daný čas z tohoto kola zrušený. Pokud stejný prohřešek provede během závodu, tak bude penalizován deseti sekundami. Tento trest musí být okamžitě oznámený příslušnému týmu potrestaného jezdce, který bude tabulí o tomto trestu informovat svého pilota. Informace o trestu a jeho výši bude také zobrazená na monitorech časomíry. V obou případech, tedy jak v trestu pro kvalifikaci a tréninky, tak v trestu pro závod, může být uložený zvláštní trest (blíže nespecifikováno – v závodě například Stop & Go).
Také bylo upřesněno, že po skončení sezóny Grand Prix bude na zasedání FIM přijato takové opatření, aby se tato otázka trestu probrala s cílem začlenit jí trvale do pravidel závodů Grand Prix i pro rok 2004.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist