U Ducati nakonec spokojenost

I přes ztrátu kvalifikačního Pole Position v případě Lorise Capirossiho a přes pád Troye Baylisse ze třetího místa, je tým Ducati Marlboro s výsledkem závodu v Assenu spokojen.

Po dlouhém kvalifikačnímsnažení přišel samotný závod, kde Loris Capirossi zaznamenal první krutou ránu již na samotném startu, když nedokázal pořádně odstartoval z Pole Position. Velkou naději na další vítězství dále překazil déšť, který pronásledoval celý závod třídy MotoGP. Špatný start znamenal, že Loris Capirossi dokončil první kolo až na dvanáctém místě, s již notnou ztrátou na nejlepší jezdce. Postupem závodu si Loris začal lépe zvykat na mokré podmínky a tak se dokázal zlepšenou jízdou propracovat až na konečné šesté místo.
"Okamžitě po startu se mi několikrát motocykl postavil na zadní kolo a tak jsem ztratil kontakt s vedoucí skupinou," říkal po dojezdu do cíle Loris Capirossi. "Poté jsem ztratil na rychlosti i vinou několika jezdců, kteří se přede mnou srazili, ale celkově byla má rychlost dobrá. Nakonec mohu být spokojený. Déšť nám vše pokazil. Můj tým pracoval velmi tvrdě, aby pro mě připravil dobrý motocykl. Můj stroj byl při ranním Warm Upu dokonce ještě lepší než v kvalifikaci. To co jsme potřebovali byl suchý závod," postěžoval si jezdec, který se dostal již na čtvrté místo celkové klasifikace.
Lorisův týmový kolega Troy Bayliss odstartoval tradičně velmi dobře a postupně se dostal i přes Valentina Rossiho až na pódiové, třetí místo. Pak však přišel problém a závada na řadící páce, který Troy chtěl opravit během ostré jízdy. Následoval pád a tím ztráta, která po opětovném osedlání stroje Ducati Desmosedici znamenala minutu na prvního jezdce a celkové 16. místo. Tradiční boj australského jezdce spojený s vynikajícím výkonem znamenal, že se v cíli tohoto náročného závodu mohl tento bývalý Mistr Světa Superbike radovat z místa v první desítce, když dokončil závod na deváté pozici.
"Pokusil jsem se opravit řadící páku za jízdy a vjel jsem při tom do štěrku, kde jsem havaroval," vzpomíná Bayliss na závod. "Problém s řazením jsem měl od začátku závodu a tak jsem se pokusil řadit ručně, bez automatiky. Havárie byla mou skutečnou hanbou, protože jinak jel motocykl v těchto mokrých podmínkách velmi dobře," doplnil jezdec, jenž je nyní na sedmém místě celkového pořadí.
"Nakonec a vzhledem k těmto podmínkám, to není zase až tak špatný výsledek," říkal po dojetí svých jezdců boss týmu Ducati Marlboro pan Corrado Cacchinelli. "Oba jezdci dokončili závod a oba během něho zajeli s dobrým výkonem. Pokud by Loris neměl problémy během prvního kola a pokud by Troy nehavaroval, mohli být oba na pódiu, ale to jsou závody. Kromě výměny pneumatik jsme učinili pro mokrý závod jen několik drobných změn, trochu jsme změkčili nastavení. Byl to těžký víkend a já bych rád poděkoval zejména našim technickým partnerům, obzvláště pak Shell Advance a Michelinu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist