TZ týmu Šrámek racing promotion

Jen nešťastná nehoda zaviněná soupeřem vyřadila závodníka Šrámek racing promotion z boje o vavříny. Podle manažera šlo o zatím nejlepší závod sezóny.

Letošní druhý podnik seriálu mistrovství Evropy se ve dnech 28. – 30. 5. konal na maďarském okruhu Hungaroring, na trati, kterou Michal Filla řadí ke svým oblíbeným. V dubnu na ní vyhrál závod mistrovství České republiky a loni v závodu mistrovství Evropy uhájil šesté místo.
Dopolední páteční tréninky zhatil déšť, odpoledne se však počasí umoudřilo a Michal Filla se v prvním volném tréninku umístil na sedmém místě. V týmu panovala pohoda, protože na rozdíl od předchozích závodů se nevyskytly žádné potíže se strojem. Mechanik si jen pohrál se změnou v nastavení převodovky. Sobotní kvalifikace vynesla týmu Šrámek racing promotion šesté místo na startu, ačkoliv se už objevily technické potíže s motorem a brzdami.
V samotném závodě se Michal Filla probojoval brzy po startu do skupinky bojující o třetí místo, kterou záhy vedl. Při nájezdu do třetího kola ho však doslova sestřelila motorka jednoho ze soupeřů, který nezvládl kontakt s dalším jezdcem. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění a i Michalův stroj přežil jen s drobným poškozením.
„S průběhem celého víkendu jsem spokojen, i přes smolný konec to byl jeden z nejlepších závodů. Ukázalo se totiž, že máme na absolutní špičku ME. Startovalo celkem 26 jezdců a my na třetím místě. Věřím, že Michal by uhájil třetí místo, protože na něm nakonec skončil jezdec, který zajížděl v kvalifikaci pomalejší kola,“ zhodnotil maďarský závodní víkend manažer týmu Jirka Šrámek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist