TZ týmu Šrámek racing promotion

Závodní víkend na maďarském okruhu Hungaroring přinesl letošní první obrovský úspěch jak zkušenému závodníkovi Michalu Fillovi, tak nováčkovi v barvách Šrámek racing promotion.

Závodní víkend na maďarském okruhu Hungaroring přinesl letošní první obrovský úspěch jak zkušenému závodníkovi Michalu Fillovi, tak nováčkovi v barvách Šrámek racing promotion, Jirkovi Čížkovi. Michal obsadil zlatou pozici v závodě mistrovství Alpe adria cup i České republiky. Druhé místo republikového závodu patřilo Jirkovi.
Hungaroring hostil o víkendu 23. – 24. dubna první závod MČR, který se jel v rámci poháru Alpe adria cup a účastnili se ho jezdci z Rakouska, Německa, Itálie, Chorvatska, Maďarska, Slovinska a dalších zemí. Na start se vedle Michala Filly postavil i druhý jezdec Š.R.P. Jirka Čížek, který byl ve značné nevýhodě, protože neměl letos prakticky nic najeto. Michalově Yamaze se opět nevyhnuly technické problémy, ve čtvrtečním volném tréninku praskl píst. I přes tuto smůlu si ale jezdec v páteční kvalifikaci počínal suverénně a kvalifikaci vyhrál s náskokem 1,2 sekundy na druhého Rakušana Polzera, (jezdce ME). Jirka Čížek neustále zlepšoval čas, podařilo se mu dostat až na 10. místo s nepatrným odstupem na 9. Jezdcům přálo i počasí, nad okruhem vládla modrá obloha a jarní teplo.
Sobotní ráno ale přineslo déšť a mokré tréninky. Do druhé kvalifikace nastoupil z týmu Š.R.P. pouze Michal Filla. Ten svojí profesionální jízdou nechal všechny ostatní závodníky za sebou o 5 sekund. Do warm upu nastoupili již oba jezdci. Michal i přes lehký pád trénink dokončil a druhému závodníkovi nadělil přes 3,8 sekundy. Jirka Čížek příjemně překvapil a „na vodě" zajel 4. nejrychlejší čas celkově!
Start samotného závodu proběhl pro oba jezdce Šrámek racing promotion v pořádku. Michal se dostal do boje o první místo s Rakušanem Polzerem a Němcem Rankem. Jejich boj doslova zvedal diváky ze sedadel, po pátém kole ale Michal nasadil k trháku a oběma jezdcům se začal vzdalovat. V závěru si už kontroloval pozici a zvítězil s náskokem přes pět sekund. Jirka Čížek celý závod bojoval s Němcem Leonhardtem. Toho nakonec čtyři zatáčky před cílem udolal a dojel si pro osmé místo celkově a druhé místo v MČR právě před Leonhardtem. Michal Filla navíc zajel nejrychlejší kolo závodu vůbec.
„S výsledkem jsem maximálně spokojený. Doufám, že se nám tak podařilo prolomit počáteční smůlu a v budoucích závodech už nás budou provázet jen další úspěchy,“ pochválil manažer týmu Jiří Šrámek. Zároveň připojil poděkování mechanikům a sponzorům.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist