TZ týmu Elit Grand Prix

GRAND PREMI GAULOISES DE CATALUNYA – Dario Giuseppetti dokončil závod na 16. místě.

V dnešním závodě Dario opět potvrdil, že závody zvládá v letošní sezóně mnohem lépe než kvalifikace. Po průměrném startu se Dario pohyboval těsně za dvacátým místem, ale dotáhl se na skupinu před sebou, ve které pak bojoval po zbytek závodu. Tato skupina, kde jeli také Japonec Ui, Maďar Talmacsi a Simon s Rodriguezem ze Španělska, ztrácela na vedoucí jezdce zhruba 1 vteřinu na kolo. Dario postupně všechny závodníky předjel a v nájezdu do posledního kola byl na 15. místě. V průběhu tohoto kola se však před něj dostali Simon a Rodriguez a vzhledem k tomu, že upadl Lukáš Pešek, Dario projel cílem na 16. místě. V závodu se Dariovi podařilo zajet lepší čas než v kvalifikaci, a to o více než půl sekundy.
Po pěti odjetých závodech je Dario hodnocen v celkovém pořadí jako 22., s celkově 3 body. Jeho letošní výsledky jsou 14. místo, 15. místo, 16. místo a 2 x 19. místo.
Dario Giuseppetti:
„Mrzí mě závěr závodu, protože jsem opět mohl dojet na bodech, ale soupeři byli lepší. Start jsem také neměl ideální, ale podařilo se mi chytit skupinu bojující o 15. místo. Jinak jsem vcelku spokojený, těší mě především nevelký odstup od prvního závodníka v cíli, který činil 22 vteřin.“
Příští start T. Lüthiho, zraněného ze závodu v Mugello (zlomená klíční kost a zlomená lopatka) zůstává zatím otazníkem. Zranění se nedají operovat, a tak se čeká na rychlost srůstu zlomenin.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist