TZ týmu Elit Grand Prix

Dario Giuseppetti vybojoval pro náš tým první letošní světový bod.

Dnešní závod přinesl našemu týmu smůlu i štěstí. Thomas Lüthi odstartoval z 28. pozice a v celém závodě předváděl velmi dobrý výkon a postupoval polem jezdců neustále vpřed. Posunu v pořadí pomáhaly také pády jezdců. Zhruba v polovině závodu figuroval Thomas těsně za bodovanými pozicemi a 3 kola před cílem byl již 13. Bohužel v následujícím kole nezvládl výjezd z jedné ze zatáček a upadl. Na tomto místě havarovala také většina ostatních pilotů včetně téměř celý závod suverénně vedoucího C. Stonera. V zatáčce se totiž vytvořila kaluž, kde při přidání plynu podkluzovalo pilotům zadní kolo.
D. Giuseppetti byl na startu až 33. V průběhu závodu se díky dobré jízdě a pádům svých soupeřů posouval vpřed. Paradoxně mu k 15. příčce v cíli pomohl pád stájového kolegy. Přesto je to pro Dária velmi dobrý výsledek a tento nováček MS tak hned při svém druhém závodě za náš tým dojel na bodovaných pozicích.
D. Giuseppetti:
Byl to velmi obtížný závod a jsem rád, že jej mám úspěšně za sebou. V body jsem po nevydařené kvalifikaci vůbec nedoufal. Jsem moc rád, že se mi nakonec jeden podařilo získat!
T. Lüthi:
Mám na sebe vztek. 2 kola před koncem závodu, kdy už to vypadalo na první letošní body, jsem zvolil při průjezdu zatáčky špatnou stopu a při výjezdu mi v kaluži podklouzlo zadní kolo, což způsobilo pád. Dva závody, dva pády z bodovaných pozic – snad už jsem si letošní smůlu vybral!
Tisková zpráva týmu Elit Grand Prix Racing Team

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist